ZA UBISTVO ŽENE DOBIO 18 GODINA: U Novom Sadu izrečena presuda Temerincu

LJ. P

14. 06. 2022. u 20:20

BELA Kihut (68) iz Temerina osuđen je danas prvostepenom presudom Višeg suda u Novom Sadu na 18 godina zatvora zbog teškog ubistva dve godine mlađe supruge Gizel, 2. februara 2021, u njihovoj porodičnoj kući u Proleterskoj ulici u Temerinu, zadavši joj udarce po glavi i telu.

ЗА УБИСТВО ЖЕНЕ ДОБИО 18 ГОДИНА: У Новом Саду изречена пресуда Темеринцу

Žrtva - Gizela Kihut

Kada mu je sudski tumač za mađarski jezik, jer slabo govori srpski, prevela na koliko godina je osuđen, Bela je kratko prokomentarisao: "Ja to neću doživeti."

Obrazlažući presudu, sudija Nataša Vojnović je kazala da je sudsko veće našlo da je počinio delo za koje je oglašen krivim i da svi dokazi, svedoci i veštačenja dokazuju njegovu krivicu.

Prilikom odlučivanja o kazni, sud je kao olakšavajuće okolnosti cenio to što do sada nije bio osuđivan i njegove godine života, kao i činjenicu da je tada bio pijan. Kao otežavajuću okolnost, prema rečima sudije Vojnovićeve, u obzir je uzeta brojnost

Gizelinih povreda koje je zadobila, minimum 20, ne računajući onu koja je dovela do smrtnog ishoda, kao i da je duži vremenski period zlostavljao suprugu, što su posvedočile njihove dve kćerke i Gizelina sestra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ZASTRAŠUJUĆI DETALJ: Šta razlikuje Borilovića od masovnih ubica iz Jabukovca i Velike Ivanče