UBADAO DUŠANKU DO SMRTI: Dabović za svirepo ubistvo devojke dobio doživotnu, a sada traži uslugu od našeg pravosuđa

Lj. PRERADOVIĆ

08. 02. 2022. u 09:23

DEJAN Dabović (29) iz Herceg Novog, pravosnažno osuđen na doživotni zatvor jer je 26. decembra 2019. u Novom Sadu na svirep način, nožem ubio bivšu devojku Dušanku Jocović (25), nedavno se molbom obratio Višem sudu u Novom Sadu. On, naime, traži da mu se dozvoli premeštaj, i da umesto u srpskom zatvoru, kaznu "služi" u svojoj domovini - Crnoj Gori.

УБАДАО ДУШАНКУ ДО СМРТИ: Дабовић за свирепо убиство девојке добио доживотну, а сада тражи услугу од нашег правосуђа

Foto Privatna arhiva

Viši sud u Novom Sadu je, prema rečima sudije Ivane Josifović, koja je 24. marta 2021. Dabovića oglasila krivim i izrekla mu kaznu doživotnog zatvora, njegovu molbu za premeštaj odbio, pa će o njoj odlučivati Apelacioni sud u Novom Sadu.

Dabović je, kako saznajemo, u molbi za premeštaj između ostalog naveo da je on državljanin Crne Gore i da nema nikakvu vezu, niti dodirnu tačku sa Srbijom.

Njegov branilac po službenoj dužnosti, advokat Bojan Mirković, za "Novosti" je potvrdio da je njegov klijent podneo molbu za premeštaj.

- Iako je prvostepenom odlukom Višeg suda u Novom Sadu odbijena molba za premeštaj okrivljenog u Crnu Goru, protiv nje je odbrana izjavila žalbu - kaže Mirković.

- Smatramo da su ispunjeni svi propisani uslovi za premeštaj, i povodom toga je postupak i dalje u toku pred Apelacionim sudom u Novom Sadu.

Presuda kojom je Dabović osuđen na doživotni zatvor zbog teškog ubistva iz bezobzirne osvete i razbojništva, potvrđena je 5. jula 2021. godine, kao druga pravosnažna presuda doživotnog zatvora u Srbiji. Posle toga, njegov branilac je podneo vanredni pravni lek - zahtev za zaštitu zakonitosti, ali je Vrhovni kasacioni sud krajem decembra prošle godine to odbio.

Dabović je na doživotnu robiju osuđen jer je 26. decembra 2019. godine u Ulici Alekse Šantića u Novom Sadu bio svestan svog postupka i da je to svirepo ubistvo počinio zbog raskida dugogodišnje emotivne veze sa svojom sugrađankom Dušankom Jocović. On je nesrećnu devojku posle prepirke četiri puta ubo u vrat i grudi, nožem koji je doneo kada je iz Herceg Novog dan ranije došao u Novi Sad, gde je Dušanka živela i radila.

Sud je takođe Dabovića osudio na kaznu zatvora od tri godine zbog razbojništva koje je počinio prethodnog dana u jednoj novosadskoj kladionici, odakle je preteći odneo oko 11.000 dinara. Ta kazna je, u skladu sa zakonom, uključena u jedinstvenu, doživotnu.

ODŠTETA

DABOVIĆU je sudskom presudom naloženo da plati troškove sahrane devojke od 161.000 dinara, kao i tri miliona dinara odštete njenoj majci zbog nanetih duševnih bolova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista