PINK PANTER PAO POSLE 11 GODINA: Srbin uhapšen u Italiji koristio čak 16 lažnih identiteta

Novosti onlajn

22. 12. 2022. u 18:07

SRPSKI državljanin B. M (38), koji se dovodi u vezu sa međunarodnom bandom kradljivaca "Pink Panter", uhapšen je u Italiji nakon 11 godina skrivanja od policije.

ПИНК ПАНТЕР ПАО ПОСЛЕ 11 ГОДИНА: Србин ухапшен у Италији користио чак 16 лажних идентитета

Foto: Luca Zennaro/ANSA via AP

On je osumnjičen da je u Italiji počinio brojne pljačke, a godinama se uspešno skrivao iza čak 16 lažnih identiteta.

B.M. su, kako navodi italijanski portal Ottopagine.it, uhapsili karabinjeri Teritorijalnog odeljenja Mondragone koji su objasnili na koji način je došlo do hapšenja.

- Istražitelji su mu ušli u trag nakon dugih i mukotrpnih istraga inspektora o krađama po kućama i zlatarama s ciljem sprečavanja i suprotstavljanja počinjenju krađa u lokalnim domovima - pišu italijanski mediji.

Međutim, Srbin je godinama uspevao da izbegne hapšenje zahvaljujući lažnim identitetima iza kojih se vešto krio.

- Istraga je pokazala da je Srbin koristio čak 16 lažnih identiteta, i na taj način je svaki put uspeo da bude korak ispred policije. Često je koristio izmišljena imena, sa lažnim mestima i datumima rođenja. Takođe, koristio je i slična imena svom, ali uvek dovoljno drugačija da zbuni službenike kada bi ga, recimo, nasumično pretresali na ulici - navodi portal Ottopagine.it.

Srbin je uhapšen u sredu kada su ga karabinjeri zaustavili nasred ulice i nakon detaljne provere njegovih ličnih podataka utvrdili da je on zapravo begunac za kojim tragaju više od decenije.

Srbin je osuđen na zatvorsku kaznu od devet godina, osam meseci i 27 dana, a moraće i da plati kaznu od 3.200 evra zbog brojnih krivičnih dela, koja su uglavnom pljačke luksuznih stanova i zlatara.

Njemu se na teret stavlja da je počinio krivično delo protiv imovine koje se odnosi na krađe u provincijama Avelino, Kazerta, Kjeti, Pezaro Urbino, Salerno i Sasari, navodi italijanski portal.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili