PRIVEDEN OSUMNJIČENI ZA UZNEMIRAVANJE U PETNICI: Prijavilo ga pet devojaka, evo šta sada sledi

Novosti online

26. 06. 2021. u 09:36

ISTRAŽIVAČKI centar Petnica već nekoliko dana se nalazi usred skandala nakon što je pet polaznica ispričalo da su od izvesnog B. S. navodno doživele najstrašnije oblike ponižavanja i zlostavljanja. U međuvremenu, otkriveni su i novi detalji.

ПРИВЕДЕН ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УЗНЕМИРАВАЊЕ У ПЕТНИЦИ: Пријавило га пет девојака, ево шта сада следи

Foto: D. Milovanović

Novinarka Jovana Gligorijević, koja je bila autorka teksta o stvarima koje su se godinama dešavale u petnici, rekla je za TV Prvu da je osumnjičeni B. S. priveden.

- Osumnjičeni je priveden i sada je bitno da vidimo u kom će ovo pravcu ići - rekla je Gligorijević i dodala:

- Najvažnije je da sada mediji ovo ostave i da prepustimo organima, da vidimo da li ima žrtava čiji slučajevi nisu zastareli i možda su spremne da uđu u ovaj postupak, koji jeste mučan i težak. One treba da sede u istoj sudnici s njim, ima žena i koje su se kasnije javile, one su odbijale kao predavači da odu u Petnicu iz straha da će ga videti. Onda zamislite kako to izgleda, suđenje ne traje jedno popodne - rekla je ona.

Gligorijevićeva kaže da su devojke nakon što je sve izašlo u javnost konačno posle toliko vremena osetile oslobođenje.

- Volela bih da kažem da su žene govorile i obraćale se na prave adrese, one su bile deca kada im se sve to dogodilo. Nažalost, niko ih nije čestito saslušao u tom periodu. I tek kada su sve istrpele odlučuju da izađu u javnost povučene prethodnim dešavanjima koja se događaju u Srbiji. One se sada konačno osećaju oslobođeno. Moram da kažem da sam, tek posle njihovog priznanja, nekim devojkama prvi put čula pravu boju glasa, bez drhtanja - rekla je Gligorijević.

Kako kaže, ogroman deo stanice čine ljudi koji su želeli da pomognu. I da, kada je reč o onoj slici Petnice koju smo svi imali pre ovog slučaja, da sada postoji šansa da ona ozdravi i ipak opstane.

- To se dešava svuda, postoji i u školama... Mi nismo sada u talasu zlostavljanja dece, mi smo usred talasa progovaranja žrtava o svim tim dešavanjima koja se dešavaju godinama. Postali smo osvešćeniji kao društvo od, ja bih rekla, izlaska Marije Lukić u javnost - rekla je ona i dodala da se javlja sve veći broj devojaka.

Kako je Gligorijević navela, sve žrtve su anonimne, niko ne pokušava da skrene pažnju na sebe, već da neko iz uprave kaže - jeste, prijavljivale su.

Prvi korak bilo je pokretanje predistrage, saslušani su i bivši i sadašnji direktor.

- Njih dvojica su malo bili i u raskoraku u tvrdnjama, ali je sada najbitnije da su ispitani i oni i svedoci - rekla je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna