"MOLIM SVE DA IZMIRE SVOJE OBAVEZE" Mali - O predlozima frilensera sledeće godine

E.B.T.

06. 12. 2020. u 12:30

MINISTAR finansija Siniša Mali izjavio je da je primio zahteve inicijative "Ne uništavajte frilensere" i istakao da će o njihovim predlozima moći da se razgovara tokom naredne godine, kada se bude pripremao novi set Zakona o porezu na dohodak građana.

МОЛИМ СВЕ ДА ИЗМИРЕ СВОЈЕ ОБАВЕЗЕ Мали - О предлозима фриленсера следеће године

Siniša Mali / Foto Tanjug

Do tada, kako ističe, ne želi kroz medije i putem interneta da polemiše sa bilo kim na temu da li treba platiti porez.

- Poreski zakon se nije menjao godinama i taj zakon je isti za sve - naglasio je Mali. - U svakoj savremenoj uređenoj državi porez treba da se plati. Da li je plaćen ili nije, to nije odgovornost Poreske uprave ili države, već onog pojedinca koji ima obavezu da u trenutku kada je nešto zaradio, da deo tog novca iskoristi i za plaćanje poreza.

Tokom naredne godine, kako kaže, predlozi inicijative "Ne uništavajte frilensere" će se sagledati i o tome će se sa predstavnicima te inicijative razgovarati.

- U ovom trenutku molim sve da svoje obaveze izmire na način koji je definisan zakonom - istakao je Mali.

Prikupljanje peticije u okviru inicijative "Ne uništavajte frilensere" počelo je nekon najave o naplati poreza frilenserima, jer su pojedini "slobodnjaci" tvrdili da će im naplatom poreza biti oduzeto i do 80 odsto prihoda.

Zahteve su predali Vladi Srbije, Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi, a predložili su da država zakonski reguliše status frilensera i da odredi poreski model koji će omogućavati i stimulisati poslovanje tog sektora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!