VUČEVIĆ: Nadam se da će auto-put Kuzmin - Rača biti završen do kraja godine

Tanjug

07. 06. 2024. u 17:34

Premijer Miloš Vučević koji je zajedno sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić dočekao zvaničnike iz Republike Spske, uoči sutrašnjeg Svesrpskog sabora u Beogradu, na graničnom prelazu Sremska Rača, izjavio je danas da se nada da će do kraja godine biti završen kompletan auto-put od Kuzmina do Sremske rače.

ВУЧЕВИЋ: Надам се да ће ауто-пут Кузмин - Рача бити завршен до краја године

Foto: Srna

To znači da imamo direktnu vezu auto-puta Beograd - Zagreb sa prelazom na Sremskoj Rači, rekao je Vučević i dodao da je važan i integrisani granični prelaz sa strane Srbije.

- Mislim da je ovo veliki projekat koji će olakšati život građanima i nadam se da će naši turski partneri koji su angažovani na izvođenju radova zajedno sa kompanijama iz Srbije i RS poštovati rokove. Kao što ste čuli predstavnik kompanije je potvrdio da će do kraja godine biti završen auto-put od Kuzmina do Sremske Rače - rekao je Vučević novinarima u obilasku mosta na Savi.

Vučević je naveo da će se nastaviti sa infrastrukturnim radovima koji će sutra na Svesrpskom saboru dominirati kao tema.

- Treba da razgovaramo o stvarima koje mogu da poprave život ljudi, da pričamo o bezbednijim putevima, da ljudi imaju veće plate i penzije, da čuvamo naš kulturni idenitet i da čuvamo mir u regionu. Ne spremamo se ni za kakve sukobe već za zajedništvo - rekao je Vučević.

Delegacija Srpske i Srbije obišla je radove na mostu i deonicu auto-puta od Kuzmina do Rače koju gradi i finansira Srbija. Tako će auto-putem Beograd - Kuzmin - Rača, Republika Srpske i Srbija biti spojene auto-putem. U obilasku je bio i ministar Goran Vesić koji je goste iz RS upoznao sa radovima koji se očekuju i koji su u toku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)