DROGIRANIM I PIJANIM VOZAČIMA SUDITI ZA POKUŠAJ UBISTVA Vulin: Maksimalno smo podigli stepen kontrole u saobraćaju

Novosti online

30. 12. 2021. u 10:03

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas, gostujući na televiziji Hepi, da je saobraćajna policija uoči praznika maksimalno podigla stepen kontrole na svim putnim pravcima.

ДРОГИРАНИМ И ПИЈАНИМ ВОЗАЧИМА СУДИТИ ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА Вулин: Максимално смо подигли степен контроле у саобраћају

Foto: MUP

Govoreći na temu čestih tragedija u saobraćaju u poslednjih nekoliko dana, ministar Vulin je istakao da su, radi podizanja stepena kontrole na putevima, pored redovne saobraćajne policije, angažovane i starešine.

- Policija radi ono što je u našoj moći, mi smo maksimalno podigli stepen kontrole u saobraćaju na svim putnim pravcima. Na puteve su izašli ne samo redovna saobraćajna kontrola - i starešine smo poslali da budu na ulici, da pomažu u kontroli saobraćaja. Dakle, svi naši kapaciteti su u ovom trenutku iskorišćeni - poručio je ministar policije.

- Onaj ko sedne za volan, a popio je, taj je svesno ugrozio i sebe i svoju porodicu i svakog drugog. Zalažem se za to da se za vozače koji drogirani ili teško alkoholisani sednu za volan, da im se sudi, ukoliko dođe do nesreće, kao za pokušaj ubistva - naglasio je ministar Vulin.

- U ova dva-tri dana imali smo lanac tragedija. To su sve u pitanju mladi ljudi, niko preko 20 godina. To su tragedije koje ne mogu da se objasne. Hoću da izrazim saučešće svim porodicama tragično nastradalih, svih tih mladih divnih ljudi pred kojima je bio čitav život. Ko zna šta su mogli da postignu, šta su mogli da promene, ko zna kakva bi divna deca ostala iza njih. Zbog trenutka nepažnje, zbog nečega što je možda moglo da se izbegne, mi sad imamo tragediju - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

BONUS VIDEO - EKSPLOZIJA NA NOVOM BEOGRADU: Restoran potpuno izgoreo, traje borba sa vatrenom stihijom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)