REKA SUZA ZA IRENU, NEMANJU I OGNJENA: Rođaci neutešni posle udesa u Draginju kod Šapca u kojem je nastradalo troje Valjevaca

B. PUZOVIĆ

29. 12. 2021. u 21:02

STRAŠNA tragedija nas je zadesila. Nema ni dve nedelje kako smo skinuli crninu za njegovim ocem, koji je pre godinu dana poginuo na pruzi Beograd - Bar. Ni slutili nismo da ćemo na večni počinak da ispraćamo njegovog sina Ognjena, koji je tek bio zakoračio u život. Umesto da se zajedno s njim radujemo predstojećim praznicima, mi mu pripremamo sahranu.

РЕКА СУЗА ЗА ИРЕНУ, НЕМАЊУ И ОГЊЕНА: Рођаци неутешни после удеса у Драгињу код Шапца у којем је настрадало троје Ваљеваца

Irena Maksimović, Nemanja Aćimović i Ognjen Pejić

Ovako, slomljeni tugom i bolom, govore najbliži rođaci Ognjena Pejića (21), iz Valjeva, koji je u utorak kasno po podne, zajedno sa svojim prijateljem Nemanjom Aćimovićem (20) iz Osečine i njegovom devojkom Irenom Maksimović (20) iz Valjeva na mestu poginuo u selu Draginju kod Šapca, kada je "pežo 307" u kojem su bili, iz zasad nepoznatih razloga prešao na suprotnu kolovoznu traku i direktno se sudario sa kamionom koji je dolazio u susret.

- Ognjen je bio mladić za primer, vedar, nasmejan, pravi sportista, odmalena je trenirao rukomet u valjevskom Metalcu, završio je Tehničku školu, zaposlio se u jednoj firmi - kažu njegovi drugovi, koji su u sredu lili reke suza i došli da izjave saučešće. - Imao je mnogo planova, a bio je veoma talentovan, perspektivan rukometaš. Tog dana, kada je poginuo, vraćao se sa Nemanjom i Irenom iz Novog Sada, gde studira njegova devojka. Kad je u Valjevo stigla vest da su nastradali, nismo u prvi mah mogli da verujemo...

Nesreća se dogodila na potpuno pravoj deonici magistralnog puta Šabac - Valjevo, u selu Draginju. Automobil, kojim je upravljao Nemanja, iznenada je, bez tragova kočenja, prešao na suprotnu stranu, a silina udarca bila je tolika da je "pežo" završio u kanalu pored kolovoza. Troje mladih nastradali su na mestu. Lekari Hitne pomoći, koji su brzo stigli na lice mesta mogli su samo da konstatuju smrt.

- Nemanja je studirao Tehnički fakultet u Novom Sadu, igrao je košarku u valjevskom Studentu - kažu njegovi drugovi. - Kao i Ognjen, bio je potpuno posvećen sportu, iako je iz Osečine, posle završene Tehničke škole ostao je da živi u Valjevu. Ostaće u sećanju njegov osmeh, dobrota, blagonaklonost. Vozačku dozvolu stekao je kada je postao punoletan, često je automobilom putovao od Valjeva do Novog Sada i nazad, a nikada, koliko znamo, nije imao nijedan saobraćajni prekršaj.

Irena i Nemanja zabavljali su se, saznajemo, još od srednje škole. Zejedno su bili na ovom i zajedno su otišli na onaj svet. Ona je studirala Pravni fakultet, takođe u Novom Sadu, a ujedno se bavila i profesionalnom šminkom. U automobilu je sedela pored Nemanje, a u krilu je držala psa, ljubimca, koji je takođe nastradao prilikom strahovitog sudara sa kamionom.

Automobil posle udesa sleteo u kanal pored puta

- Lepoto, otišla si tako brzo zajedno sa Nemanjom - piše u potresnoj objavi na Ireninom fejsbuk-profilu. - Nasmejana devojčice, nemam snage ni reči da pišem o vama. Tvoj osmeh sve nam je govorio. Počivajte u miru, anđeli, koji ste tek počeli da živite...

Povodom pogibije troje mladih, u Valjevu je u sredu bio proglašen dan žalosti. Zastave na svim ustanovama čiji je osnivač Grad bile su istaknute na pola koplja, sportska i druga javna okupljanja počinjala su minutom ćutanja, a u ugostiteljskim objektima, na radio i TV stanicama bilo je obustavljeno emitovanje muzike.

SLAVA, VELIKA DESETKO!

- Ovo je velika tuga za sportsko Valjevo - poručuju iz RK Metalac povodom pogibije Ognjena Pejića. - Tragično je završen jedan mlad sportski život. Završila se životna knjiga tek započetog sadržaja, ispunjena plemenitošću i vedrinom. Tragično je prestalo da kuca veliko sportsko srce. Opraštanje nikad nije lako, a opraštati se od jednog od najboljih igrača Rukometnog kluba Metalac i prvog strelca ekipe još je teže. Ti si, Ognjene Pejiću, doživotno osuđen na rukomet. Slava ti, velika desetko!

SAHRANE U VALjEVU, RAŽANI I OSEČENI

Nastradali u saobraćajnoj nesreći biće sahranjeni u četvrtak, Ognjen Pejić u Valjevu, Irena Maksimović na groblju u Ražani, a Nemanja Aćimović u Osečini. Inače, u četvrtak će biti održana i komemoracija Rukometnog kluba Metalac povodom pogibije Ognjena Pejića, koji je igrao na pozicijama levog beka i krila i pred njim je bila, ističu stručnjaci, veoma blistava karijera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna