NAROD BESAN: Milo došao u Pljevlja, a građani ga dočekali sa ovim transparentima - OBEZBEĐENJE TRAŽILO DA SE SLIKE OBRIŠU

M.D.

20. 08. 2020. u 16:36

RADNICI „Komunalnih usluga“ sa transparentom „gladni smo“ dočekali su danas predsednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanovića, ispred sedišta pljevaljske lokalne uprave.

НАРОД БЕСАН: Мило дошао у Пљевља, а грађани га дочекали са овим транспарентима - ОБЕЗБЕЂЕЊЕ ТРАЖИЛО ДА СЕ СЛИКЕ ОБРИШУ

Foto Tanjug

Đukanović je danas, 20.avgust, u okviru predizborne kampanje DPS-a posetio Pljevlja. Đukanović je u pratnji veoma jakog obezbeđenja ušao u sedište pljevaljskog lokalnog parlamenta gde ga je sačekao predsednik opštine Igor Golubović, ne osvrćući se na radnike koji su preko puta držaliu transparent „gladni smo“.

Prethodno je ispred radnika raspoređen kordon policije a prisustvo policije što u uniformama što u civilu bilo je prisutno na raskrsnici ispred Opštine i u ulicama koje ulaze u tu raskrsnicu.

Radnici preduzeća Komunalne usluge kako su i najavili danas su protestovali ispred ulaza u zgradu Opštine Pljevlja, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo odnosom lokalne samouprave prema tom preduzeću čiji je osnivač.

OBEZBEĐENjE TRAŽILO OD DOPISNIKA DANA DA IZBRIŠE FOTOGRAFIJU

Policijski službenici koji su bili u obezbeđenju predsednika Mila Đukanovića zahtevali su danas od dopisnika dnevnih novina „Dan“, Boždara Jelovca da izbriše fotografiju koju je predhodno načinio. Jelovac je predhodno fotografisao vozilo koje je bilo u pratnji predsednika Crne Gore a koje sa zadnje strane nije tablicu sa registarskom oznakom.

Tom prilikom službenici obezbeđenja pored lične karte tražili su od dopisnika i novinarsku legitimaciju insistirajući da obriše fotografiju.

Novinar Jelovac nije želeo to da uradi a nakon kraćih konsultacija novinara sa redakcijom i obezbeđenja sa predpostavljenim novinaru je dozvoljeno da se udalji bez brisanja fotografije.

Radnicima koji su od juče u štrajku duguje se 16 zarada a poslednju su primili 3. aprila za maj predhodne godine.

Sa njima je na kratko razgovarao i predsednik Opštine Igor Golubović koji je obećao radnicima da će sutra u 14 časova primiti predstavnike radnika Komunalnih usluga.

Golubović je kazao da razume probleme radnika ali da se „ u tom razumevanju mora napraviti komunikacija i ravnopravno dogovarati i nalaziti način kako da njima i preduzeću pomognu na zakonit način, stavljajući sa strane emocije i političke uticaje.

Lokalna uprava je pre dva dana angažovala Agenciju iz Kotora da pokupi napuštene pse po ulicama. Takav potez je urađen jer su upravo radnici „Komunalnih usluga“ u štrajku.

Pored zaposlenih iz „Komunalnih usluga“ kojima se duguje 16 zarada na angažovanje drugih preduzeća da rade njihov posao, dok njihove porodice gladuju, burno su reagovali i zaštitnici prava životinja. Tako je predsednica NVO „Pravo na život“ Indira Gačić,  juče oko devet časova,  onemogućila kretanje vozila kotorske agencije.

-Neću dozvoliti da zlostavljate životinje i da kupite one pse koji su već prošli kroz tretman azila. Pljevaljski Azil je najbolje sklonište za životinje u čitavoj Crnoj Gori i nije pošteno da radnici ovog preduzeća nemaju plate, kazala je Gačićeva, koja se pridružila protestu radnika „Komunalnih usluga“.                                                   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!