ŠETALIŠTE DANIMA BILO PUNO OTPADA: Zemunski kej očišćen od smeća nanetog posle velikog vodostaja Dunava

T.N.

29. 06. 2023. u 11:36

PLASTIČNE flašice i kese, granje i panjevi, čepovi i limenke, kao i drugi otpad koji je posle velikog vodostaja Dunava ostao na zemunskoj obali da ruži šetalište, JKP "Gradska čistoća" i GO Zemun očistili su juče.

ШЕТАЛИШТЕ ДАНИМА БИЛО ПУНО ОТПАДА: Земунски кеј очишћен од смећа нанетог после великог водостаја Дунава

GO Zemun

Šetalište Kej oslobođenja umesto da bude ispunjeno turistima i posetiocima danima je bilo prekriveno otpadom, što onim koje je nanela reka kao što su grane, lišće, tako i onim koje su nesavesni građani bacali. Takođe, na samom šetalištu našlo se i pokoje stablo koje je zbog nevremena koje je u prethodnom periodu zahvatilo ovaj deo Zemuna, ostalo da se "odmara" kraj Dunava.

Ekipe "Čistoće" imale su pune ruke posla kako bi uredile jedno od najprometnijih šetališta, a uz pomoć odgovarajuće mehanizacije iz ovog dela Dunava uklonjeno je sve što tu ne pripada.

Mašine su se nakratko spustile do same obale kako bi što više otpada pokupile, dok su ekipe JKP "Gradska čistoća" sklanjale zemlju sa šetališta koja je ostala nakon što se reka povukla.

- Tokom opadanja vodostaja Dunava duž priobalja ostali su granje, panjevi, kao i plastični otpad i kabasto smeće koje nesavesni građani bacaju u naše reke - kažu u GO Zemun. - Apelujemo na građane da tokom vremena provedenog u prirodi, parkovima, igralištima, šetalištima uz Dunav, a naročito dok borave na Velikom ratnom ostrvu i plaži Lido, ne ostavljaju smeće i ne bacaju ga u reku.

PONTONSKI MOST KA LIDU

ZEMUNSKA obala spremno čeka turiste i sve one koji će ovo leto provesti na Dunavu. Naime, pre samo dva dana pripadnici Vojske Srbije postavili su pontonski most koji vodi do plaže Lido i Velikog ratnog ostrva, a sezona kupanja zvanično će početi 1. jula.

Visok vodostaj reka koji je bio prethodnih nedelja razlog je što su se i labudovi, koji su glavna atrakcija na Dunavu u Zemunu, privremeno sklonili.

Gradska opština Zemun u saradnji sa komunalnim preduzećem nastavlja akcije uređenja i čišćenja zemunskih naselja, šetališta, parkova i igrališta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!