MINIBUSOM I DALJE KROZ KALUĐERICU: Usvojena peticija žitelja gročanskog naselja za dodatnu liniju prevoza

J. DINČIĆ

09. 11. 2021. u 06:47

MINIBUS linija 309L2 koja je uspostavljena kao privremeno rešenje dok traje rekonstrukcija dela Ulice vojvode Stepe Stepanovića u Kaluđerici, postaće trajna linija javnog saobraćaja.

МИНИБУСОМ  И ДАЉЕ КРОЗ КАЛУЂЕРИЦУ: Усвојена петиција житеља грочанског насеља за додатну линију превоза

Manje vozilo lakše prolazi uskim ulicama, Foto Arhiva

Uspostavljenje nove linije, za koju su meštani nedavno potpisivali peticiju, podržao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je najavio da će Grad godišnje za ovu trasu izdvajati 20 miliona dinara.

Naime, javni prevoz kroz zaseok Čardak u Kaluđerici dugogodišnja je želja građana ovog dela naselja koja ranijih godina nije bila ostvariva zbog neadekvatne saobraćajne infrastrukture. U međuvremenu, nadležni iz GO Grocka obnovili su Ulicu Milana Rakića koja je glavna spona između Smederevskog puta i okretnice u Kaluđerici. Ovim ulicama minibus linija počela je da saobraća prošlog meseca, kada su i počeli radovi na obnovi glavne saobraćajnice. Građani su tada krenuli sa ponovnim prikupljanjem potpisa da se i nakon završetka radova zadrži privremena linija, za čije uvođenje godinama apeluju na nadležne.

- Nakon predate nove peticije Saveta roditelja OŠ "Miloje Vasić" koja je pristigla na adresu opštine Grocka i Sekretarijata za javni prevoz ponovo smo razmotrili predlog građana - objašnjavaju nadležni iz ove lokalne samouprave - Stručnjaci za saobraćaj su utvrdili da linija može da saobraća kroz ovaj deo naselja nakon čega je uz podršku Grada odlučeno da se zadrži kao trajno rešenje u ovom delu Kaluđerice.

Minibus linija saobraćaće od okretnice u naselju Kaluđerica trasom ulica Milana Rakića, Save Kovačevića, Proleterskih brigada i Smederevskim putem do terminusa kod "Tri tiganja". Opsluživaće je dva minibusa a linija će saobraćati radnim danima na 15 minuta i vikendom na 30 minuta. Olakšaće put mnogim penzionerima do pijace i doma zdravlja, a đacima do škole.

Takođe, nakon završetka radova na asfaltiranju glavne ulice biće vraćena i linija 309.

Ona inače vozi putnike od Cvetkove pijace do Kaluđerice, kreće se samo glavnom Ulicom kralja Petra i dalje do zadnje stanice Ulicom vojvode Stepe Stepanovića.

RADOVI DO PETKA

OBNOVA drugog dela Ulice vojvode Stepe Stepanovića u Klauđerici trebalo bi da bude završena do kraja nedelje. Prva faza radova bila je od raskrsnice Ulice kralja Petra i Željka Milivojevića, a druga od Željka Milivojevića do Višnjićeve ulice. Nakon završetka ulica će biti presvučena novim asfaltom u dužini od 650 metara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024