IŠARALI SREĐENU FASADU: Neprikladni grafiti iscrtani nedavno na zgradi u ulici Maršala Birjuzova

G. N.

04. 06. 2021. u 15:39

DA se obesni pojedinci vode krilaticom "gde vidiš čist zid, ti grafit napiši", svedoči najsvežiji primer iz Ulice maršala Birjuzova na Starom gradu.

ИШАРАЛИ СРЕЂЕНУ ФАСАДУ: Неприкладни графити исцртани недавно на згради у улици Маршала Бирјузова

Foto Arhiva

Tek očišćena fasada zgrade osvanula je pre nekoliko dana išarana žvrljotinama od spreja.

Da li su to učinili migranti ili bahati Beograđani, potpuno je svejedno, jer će za vraćanje sjaja ovoj fasadi svakako neko morati da izdvoji novac.

Čak 60 miliona dinara ove godine je Grad rebalansom budžeta izdvojio za uklanjanje neprimerenih natpisa sa fasada stambenih objekata, koje su na trasi turističkih obilazaka.

U najbližem komšiluku Knez Mihailove ulice, crna i crvena slova ruže tek umivenu zgradu.

- Inače, kako su nedavno iz Sekretarijata za stambene i komunalne poslove rekli, za "Novosti", program čišćenja za koji je izdvojen budžetski novac odnosi se na poteze obuhvaćene turama Turističke organizacije Beograda. Stanari ostalih zgrada sami moraju da vode računa o urednosti svojih fasada, kao i da iz svog fonda plate čišćenje grafita. U suprotnom, mogli bi i da za neuglednu fasadu dobiju i novčanu kaznu od inspekcije.

KAZNE

ČIŠĆENjE grafita košta u proseku od 900 do 3.000 dinara po kvadratnom metru, u zavisnosti od toga kojom farbom je zgrada ižvrljana i da li je pre toga bila naneta antigrafitna zaštita. Propisana kazna za pravno lice, u koje spada i stambena zajednica, ukoliko ne ukloni grafit na zgradi je 50.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a