REKONSTRUKCIJI mosta nazvanog po kralju Aleksandru Prvom Karađorđeviću - na Drini, između Zvornika u Republici Srpskoj i Malog Zvornika u Srbiji - obradovali su se ne samo privrednci iz oba pomenuta grada, već i pešaci koji svakodnevno prelaze sa jedne na drugu obalu.

Međutim, kako vreme prolazi, ne nazire se datum otvaranja mosta za pešački saobraćaj, a raste i ljutnja preduzetnika iz Malog Zvornika koji imaju radnje blizu mosta, pa njihove usluge koriste uglavnom građani Zvornika. Njima je promet ograničen i drastično umanjen, a obaveze koje imaju prema opštini, Upravi prihoda i bankama su - nepromenjene.

- Ne znamo šta ćemo sa radnicima, da li ra radimo, ili ne? Izvođač radova nas je upoznao sa tehničkim razlozima i dinamikom posla, pa smo dobili informaciju da je rok za završetak radova 27. avgust - kaže preduzetnik iz Malog Zvornika Miladin Jurošević.

PROČITAJTE JOŠ:
Novi most spaja auto-put sa brzom saobraćajnicom

Bojana Tomić iz istog mesta kaže da je tokom minula četiri meseca, koliko traje rekonstrukcija mosta - iako su se bili pripremili za 90 dana obustave prelaza - bez posla već ostalo dvadesetak ljudi.


PORESKE OLAKŠICE

Direktor firme "Enikon gradnja", koja je angažovana za ovaj veliki posao, Miroslav Lazarević kaže da je potrebno još tri sedmice lepog vremena, pa da preko ovog prelaza ponovo krenu prvi pešaci...

Dotad, prvi čovek Malog Zvornika Zoran Jevtić privrednicima obećava da će delom biti oslobođeni plaćanja obaveza prema lokalnoj samoupravi.