Iskusni urugvajski defanzivac Dijego Godin kritikovao je italijanske vlasti i Seriju A zbog ponašanja na početku pandemije virusa korona na Apeninima. Fudbaler Intera smatra da je takmičenje moralo da bude prekinuto znatno ranije, a najviše mu je zasmetalo što su "neroazuri" igrali utakmicu protiv Juventusa 8. marta, s obzirom da se sumnja da je igrač "stare dame" Danijele Rugani već tada bio zaražen Kovid-19 virusom.

- Tek kada je igač Juventusa bio pozitivan na testu svi smo morali u karantin i utakmice su odložene. Ali tokom te utakmice mnogi, sa kojima su naši igrači bili u kontaktu, su bili već zaraženi - rekao je Godin za ESPN, istakavši da su italijanske vlasti sve shvatile olako.

- Smatralo se da je to problem u Kini, da neće doći ovde. Malo po malo, došlo je do intervencije, ali dugo nisu preduzimane drastične mere. Bili smo u opasnosti do poslednjeg trenutka, sve dok situacija nije postala nepodnošljiva. Lagali su nas da je sve normalno.

Objasnio je i da postoje mnogi problemi u lečenju, iako je odao priznanje doktorima.

- Zdravstvo se srušilo, nema više kreveta za intenzivnu negu koji bi brinuli o tolikom broju ljudi u kritičnom stanju. Sve što bismo mogli da uradimo je da se zahvalimo tim ljudima, iako nije dovoljno. Oni su zaista heroji.