OTVARAJU ČETIRI NOVA POGONA: I pored pandemije, "Matis grupa" planira nove investicije

J. Su. - S. B.

02. 10. 2020. u 13:59

PANDEMIJA ih je valjda zatekla kao i druge. Pola godine kasnije, međutim, "Matis grupa" razmišlja o novim investicijama i pojačanju. Globalna zdravstvena kriza izazvana kovidom 19 pred velike izazove stavila je privredu i kompanije, koje su se na različite načine prilagođavale novonastalim uslovima kako bi održale poslovanje i zaposlene.

ОТВАРАЈУ ЧЕТИРИ НОВА ПОГОНА: И поред пандемије, Матис група планира нове инвестиције

Novosti

Ivanjička "Matis grupa" probleme je rešavala oslanjajući se na sopstvene izvore, a u narednom periodu planira i veliko ulaganje - otvaranje četiri pogona za proizvodnju pločastog nameštaja i komponenti za dušeke, u kojima će biti zaposleno oko stotinu novih radnika.

- Očekujemo da će naša nova investicija doprineti jačanju privrede ivanjičkog kraja, otvaranju novih radnih mesta u Ivanjici i Kragujevcu, povećanju izvoza i unapređenju ukupne ekonomije - rekao je Dragomir Lazović, vlasnik "Matis grupe". - Početak realizacije investicije očekuje se u decembru 2020. godine, a planirano je otvaranje tri proizvodna pogona u Ivanjici i jedan u Kragujevcu. Prema prvim procenama, ulaganje je vredno više od 2,5 miliona evra, a završetak, iz faze u fazu, očekuje se u naredne tri godine.

U realizaciji investicije, kompanija očekuje podršku Privredne komore Srbije, koja je kako ističe Lazović, veliki oslonac poslovnoj zajednici počev od inicijativa i kreiranja predloga mera pomoći privredi, preko edukacije i kvalitetnog informisanja o zakonima, propisima i drugim aktima do podrške ulaganjima, izvozu, izlasku na nova tržišta i povezivanju sa poslovnim partnerima.

Novosti

Kompanija više decenija uspešno proizvodi različite vrste nameštaja, jedan je od nosilaca ekonomskog razvoja ivanjičkog kraja, zapošljava 1.000 radnika, u Srbiji ima 30 maloprodajnih salona i više od 150 distributera. Osim na domaćem tržištu, "Matis" je prepoznat i u regionu gde imaju svoja predstavništva u Češkoj, Sloveniji, Makedoniji, Grčkoj i Bosni i Hercegovini, i pet salona nameštaja, a distributere u čak 14 zemalja EU.

Lazović podseća da je kompanija "Matis" nastala 2002. godine od firme TIS i skoro tri decenije može se pohvaliti stalnim rastom poslovanja i pozitivnim uticajem na privredu Srbije.

- Nakon otvaranja prve fabrike za proizvodnju nameštaja od pločastih materijala "Matis", odlučili smo da ponudu proširimo i na druge kategorije nameštaja - dodaje Lazović. - Otvorili smo Fabriku za proizvodnju tapaciranog nameštaja "Matis MEBL", zatim još dve proizvodne grupacije "Matis WOOD" - nameštaj od punog drveta i "MatiSAN" - proizvodnja dušeka, jastuka i Boxspring kreveta.

PIONIRI U DUALNOM OBRAZOVANjU

KOMPANIJA je jedan od pionira u uvođenju dualnog obrazovanja. Od 2013. godine sarađuje sa školama u regionu u realizaciji dualnog obrazovanja. Kroz ovaj model edukacije u "Matisu" je prošlo 130, a posao je dobilo 30 đaka. Kako ističu u kompaniji, upravo u saradnji sa obrazovnim ustanovama i preporukama za najbolje učenike dolaze do kvalitetnog kadra.

Novosti

PODRŠKA MALIMA

"MATIS" je velika podrška i malim firmama sa kojima sarađuje jer im pomaže da se razviju i unaprede poslovanje. Jedan od uspešnih primera je saradnja sa kompanijom MDM NEW FASHION Ivanjica koja se bavi uslugom šivenja lake konfekcije.

- Kao tek osnovana firma konkurisale smo kod Fonda za razvoj za startap kredit - ističe Ljiljana Savić, jedna od vlasnica ove kompanije. - Imale smo sve uslove da dobijemo kredit, ali da firmu ne bismo stavljali pod hipoteku, "Matis" je kao garant stao iza nas i tako smo dobile najbolje uslove od banke. Saradnju smo nastavili kroz posao šivenja navlaka, a zaposlili smo i osam radnika. U vreme pandemije kovid 19 proširili su saradnju šijući i zaštitne maske za zaposlene u "Matisu".

U kompaniji naglašavaju da su otvoreni za saradnju i partnerstvo sa drugim firmama, dok su odličan kvalitet, moderan dizajn i pristupačnost ono po čemu ih kupci prepoznaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)