DANAK LOŠOJ PRIVATIZACIJI: Radnici bez plata, kupci bez nameštaja, a propala ruska fabrika rasprodaje imovinu

D. RISTIĆ

30. 07. 2020. u 17:12

NEFA nameštaj koja je preko noći zatvorila fariku u Vranju i Somboru i nad kojom je Privredni sud pokrenuo stečajni postupak zbog prezaduženosti, rasprodaje svoju imovinu.

ДАНАК ЛОШОЈ ПРИВАТИЗАЦИЈИ: Радници без плата, купци без намештаја, а пропала руска фабрика распродаје имовину

Foto: D. Ristić

Na prodaju su ponuđeni nameštaj i oprema iz prodajnih salona - dušeci, komode, regali i IT oprema. Početna cena je 595.464,50 dinara, a javno nadmetanje će biti održatno 27. avgusta.


Ruska firma je poslovanje bu Srbiji počela ambivciozno, sa dva pogona u Vranju i Somboru, magacinskim prostorom više od 50 prodavnica širom naše zemlje. Drama je počela pre nešto više od godinu dana, kada je radnicima fabrike "Spilit", koja je proizvodila namemaštaj "Nefa", rečeno da svi idu na kolektivni godišnji odmor. Istovremeno, direktor srpskog ogranka firme Maksim Maskimov otputovao je u Rusiju pod izgovorom da mora da registruje svoj "mercedes“ i više se nije vratio. Tada su krenuli protesti zaposlenih, kao i kupaca koji su uplatili za nameštaj, a robu nisu dobili.

Jesenas je nad firmom otvoren stečaj na osnovu predloga likvidacionog upravnika "Nefe", koji je sudu predočio da ta firma poveriocima duguje 307,7 miliona dinara, a da je vrednost njene imovine 20.000 evra. Kako je tada saopšteno, većina radnika i kupaca su namirena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio