BUKOV PELET SA MLAVE GREJE DOMOVE OD TRIGLAVA DO OLIMPA: Proizvodi kompanije „Eko step pelet“ dobili "Čuvarkuću"

V.N.

02. 08. 2021. u 11:37

VELIKOJ porodici kompanija koje stvaraju u Srbiji uspešno se pridružila i fabrika „Eko step pelet“ iz Petrovca na Mlavi čiji pelet od bukovog drveta je dobio prestižnu oznaku kvaliteta i domaćeg porekla "Čuvarkuća".

БУКОВ ПЕЛЕТ СА МЛАВЕ ГРЕЈЕ ДОМОВЕ ОД ТРИГЛАВА ДО ОЛИМПА: Производи компаније „Еко степ пелет“ добили Чуваркућу

Foto Arhiva

Fabrika za proizvodnju peleta se od 2017. godine pozicionirala na regionalnom tržištu, proizvodeći pelet za grejanje od bukve, za čiju nabavku kompanija ima desetogodišnji ugovor sa "Srbijašumama".

„Naša privilegija su sirovine, kojima Srbija obiluje, pa smo samim tim u mogućnosti da kreiramo kvalitetne proizvode 100 odsto domaćeg porekla. Proizvodnja visokokvalitetnih domaćih proizvoda pospešuje prodaju, trgovinu, sigurnu naplatu poreza, nestanak sive zone poslovanja, sigurna radna mesta. To jednu ekonomiju čini sigurnom i obezbeđuje joj rast i razvoj“, poručuje direktorka kompanije Svetlana Božinović.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Oko 40 odsto proizvodnje peleta, koji je u pakovanjima od 15 kilograma i "džambo" od 1.030 kilograma, izvoze u Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Italiju, Grčku, Bugarsku...

„Danas, u vremenu svuda dostupnih informacija, kupci cene kvalitet i požrtvovanost domaćih proizvođača da naprave proizvod koji će zadovoljiti visoke kriterijume tržišta u Srbiji.

To nam daje energiju da nastavimo da se borimo da domaći proizvodi imaju svog kupca bilo kada i bilo gde.

Kupujući proizvode domaće proizvodnje dajemo pozitivan signal za dalji razvoj preduzetništva i ekonomije“, kaže Svetlana.

Pelet

PREDNOST koju nudi bukov pelet je ta što je u pitanju visokokalorično biološko gorivo koje poseduje veliku energetsku vrednost od oko 18 000 MJ/t. Poređenja radi, to je približni ekvivalent 500 litara lož ulja, 600 kubnih metara prirodnog gasa ili 5000 kWh električne energije.

Srbija je, prema njenim rečima, zemlja velikih mogućnosti, prelepe prirode i velikih preduzetničkih potencijala:

„Imamo sirovine, sposobnu radnu snagu punu elana i želje za napredovanjem i to nam daje veliku prednost nad  stranim proizvođačima. Možemo i želimo da utičemo na razvoj i rast domaćeg tržišta“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)