SELAKOVIĆ O PUTU NA KOM SE NALAZI SRBIJA: Vodimo politiku ozbiljnih rezultata i ozbiljnih planova

Novosti online

31. 01. 2022. u 12:25

ČLAN Predsedništva Srpske napredne stranke Nikola Selaković izjavio je danas da se pokazalo da je politika koju vodi predsednik Aleksandar Vučić politika ozbiljnih rezultata i ozbiljnih planova.

СЕЛАКОВИЋ О ПУТУ НА КОМ СЕ НАЛАЗИ СРБИЈА: Водимо политику озбиљних резултата и озбиљних планова

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Selaković je, gostujući na televiziji "Pink", rekao da je to politika koja u ovim trenutku gradi 12 auto-puteva, koja je završila auto-put "Miloš Veliki" do izlaza iz Čačka i istočni i južni krak Koridora 10, koja  gradi metro u Beogradu, koja je ozbiljno smanjila nezaposlenost i ima ozbiljno kontrolisani javni dug koji nam omogućuje razvoj u budućnosti i koja je od Srbije napravila svetsku destinaciju broj jedan po prilivu stranih direktnih investicija. 

Povodom informacija o planiranom atentatu na predsednika Vučića, Selaković je naveo da imamo veoma kredibilne izvore i dokaze da je pripreman atentat na predsednika i da treba odagnati svaku vrstu sumnje u verodostojnost te informacije. 

- Vratimo se svega 19 godina unazad. Mi smo država u kojoj je svojevremeno ubijen predsednik vlade, to je prva stvar koja vam pokazuje da je tako nešto tada bilo moguće, da je neko tada ciljao i da je usmrtio predsednika vlade naše države. Bez obzira na političke opcije, ne pričam o ubistvu lidera političke opcije, nego o ubistva čelnog čoveka jednog najvažnijeg državanog organa kao što je vlada.  U takvoj situaciji nivo opreza i budnosti u našoj državi, kada je u pitanju bezbednost najviših državnih funkcionera, počev od predsednika Republike, mora da bude na značajno višem nivou. Iz tog razloga ovo nisu informacije za potcenjivanje - kaže Selaković.

Naglasio je da je predsednik Aleksandar Vučić svojom politikom učinio da Srbija danas bude stub političke stabilnosti u ovom delu Evrope, da je prepoznata kao lokomotiva razvoja Zapadnog Balkana, i da kao država svojom ozbiljnošću, odnosno ozbiljnošću svog političkog rukovodstva, na prvom mestu predsednika Vučića,  može smirujuće i pozitivno da deluje na sve političke tokove u našem regionu.

Pored tog puta razvoja ekonomije, infrastrukture i regionalne povezanosti i incijative za unapređenje situacije u čitavom našem regionu, kaže Selaković, Srbija je postala primer države kako nešto može da se uradi, a s druge strane sprovodi i borbu protiv organizovanog kriminala. 

- Tome bih dao još jednu dimenziju, ovakve vrste scenarija ne sprovede se bez političkih pozadina, ne radi to u vidu slobodnog strelca neki tamo narko ili kriminalni klan. Svaki akt ove vrste ima za sobom jednu ozbiljnu političku podršku i mi smo ove informacije dobili od Evropola, iz kredibilnog izvora, dobili smo je od jedne države članice EU i to je razlog zašto mi treba da budemo na visokom nivou opreza zbog ovako nečega - rekao je Selaković povodom informacija o pripremi atentata na predsednika.

Kako je naveo, uspon Srbije u svakom pogledu je doveo stvari u neko prirodno i normalno stanje, jer je prirodno i normalno da Srbija koja ima ozbiljno državno rukovodstvo, beleži uspehe na svim poljima i kada Srbija ima taj značaj, gubi ga onaj ko je u vremenima smutnji i nemira takav značaj imao.

Povodom smrti novinarke Ksenije Vučić, Selaković je rekao da će je pamtiti kao osobu sa integritetom, sa kojom ste mogli ozbiljno da razgovarate o ozbiljnim temama, sa kojom ste mogli da se našalite, koja je umela da razume i prodre u samu suštinu problema kada govorimo i o politici i novinarskom zanatu, ali koja je na prvom mestu bila dobar čovek i dobra osoba.

- Teško je govoriti objektivno o tome, jer nas je sve ta tužna vest baš zatekla - rekao je Selaković. 

Naveo je da je svoj prvi intervju kao ministar spoljnih poslova dao Kseniji Vučić, ali i da je pored prilika da sa njom razgovara u emisijama, imao i nebrojeno mnogo prilika da razgovara sa njom privatno i da se uveri u ozbiljnost njene inteligencije i u njeno odlično poznavanje politike. 

Selaković je naveo da će Kseniju Vučić pamtiti i kao majku prijatelja Danila Vučića i izvanredne devojke Milice. 

- Pamtiću je kao nekoga ko je često znao da vas razume i razgovara sa vama onda kada mnogi to nisu bili spremni da rade. Kseniju sam upoznao u vremenu kada smo se politikom bavili iz redova opozicije. Ona je bila veliki borac, i mogu da kažem da je iz svog ugla i ugla svoje profesije pokazivala koliko joj je stalo da se izborimo za jednu bolju, uređeniju, uspešniju Srbiju i ona je svoj doprinos tome i davala i dala - rekao je Selaković.

BONUS VIDEO: PRED SRBIJOM NOVI AUTO-PUTEVI I PRUGE - Pogledajte šta nas očekuje u ovoj godini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (9)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!