Ovakvu SAHRANU Hrvati ne pamte: Bogati Slavonac testamentom zatražio da mu na ispraćaju sviraju hitove NARODNjAKA

NovostiOnline

utorak, 09. 06. 2020. u 21:40

Овакву САХРАНУ Хрвати не памтe: Богати Славонац тестаментом затражио да му на испраћају свирају хитове НАРОДЊАКА

Ilustracija/ Foto: Depositphotos/Foto: P.Mitić

Prema želji pokojnika, uz porodicu, rodbinu i prijatelje, na daću su došli i svirači čija je obveza bila da izvedu deset narodnjačkih pesama koje je pokojnik voleo, a što su oni i učinili
Hrvatska ne pamti ovakav ispraćaj pokojnika uz svirače, pesmu i ples, jer je pokojnik - vremešni stanovnik Strizivojne I.J., testamentom tražio od svoje troje dece da ga na onaj svet isprate veselo, uz živu muziku i hitove narodnjaka, s tim da prvo mora biti izveden stari hit kraljice narodnjaka Zorice Brunclik, "Otkopčano jeleče".


Iako je među negovim naslednicima bilo negodovanja da se na takav način oproste od oca i službeno im je ukazano na želju pokojnika. Da situacija bude još neobičnija, otac im je preminuo u vreme pandemije korona virusa i strogih mera, koje su uključivale i oproštaj od pokojnika samo uz najužu porodicu.


Kako piše Glas Slavonije, Strizivojčanin je tada pokopan na mesnom groblju prema važećim pravilima, a vesela daća održana je naknadno, u Đakovu, u poznatom restoranu.


Prema želji pokojnika, uz porodicu, rodbinu i prijatelje, na daću su došli i svirači čija je obveza bila da izvedu deset narodnjačkih pesama koje je pokojnik voleo, a što su oni i učinili.


Tokom neobične daće prošetao je i službenik koji je morao da se uveri održava li se oproštaj kakav je pokojnik testamentom zatražio. Greške nije bilo - svirači, narodnjaci i dobro raspoloženje bili su tu, piše Glas Slavonije.


Meštani Strizivojna za svog preminuloga meštanina imaju samo lepe reči - bio je dobar čovek i dobar domaćin koji je svakoga dobro ugostio ićem i pićem. Radio je u Nemačkoj i tamo zaradio penziju.


- On je radio, radio, radio. Bio je vrlo korektan, dobar čovek - kaže jedan Strizivojčanin.


Inače, ovo nije prvi, ovako bizarni skup na daći. Kako piše Glasa Slavonije pre petnaestak godina vremešna sugrađanka je još za života sama priredila sopstvenu daću koju je organizovala do zadnjeg detalja prema sopstvenom ukusu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Vaske

10.06.2020. 06:33

Slavonac je verovatno bio srbin, da je bio hrvat pevao bi Tompson ili možda Tereza Kesovija.

Пред смрт се изгледа

12.06.2020. 21:40

.....вратио на фабричка подешавања.