Leon Lučić priveden je u četvrtak uOpštinsko državno tužilaštvou Karlovcu, gde su ga dočekali i brojni novinari. Nakon izlaska iz policijske marice, Lučić nije bio srećankad je video medije, paje odmah na izlasku iz vozila viknuo: "Šta je bando destruktivna, mamu vam ….!!".


Policija ga je uzela ispod ruke i preko parkirališta su krenuli u zgradu tužilaštva, a na putu do ulaza Lučić je pljunuo prema novinarima, na šta ga je policija potezom rukama upozorila i požurila prema ulazu zajednos pritvorenikom.


Podsećamo, na nadvožnjaku autoputa kod Draganića 10. januara 2020. zaprešićki privatnik M. D. i njegov prijatelj, bivši MMA borac Marko Šintić (38), susreli su se s dvojicom naoružanih iznuđivača, jedan od njih bio je Leon Lučić, bivši policijski inspektor i zvezda serije 'Krim tim 2'.

S njim je, kako policija sumnja, bio i aktivni specijalac ATJ Lučko Andrija Vrhovec, kog su Šintić i M. D. na prepoznavanju prepoznali sa 100-postotnom sigurnošću kao drugog napadača. Sudija istrage odredio je Vrhovcu mesec dana pritvora. Obojica su osumnjičena za krivično delo iznude u pokušaju, a Lučić dodatno i za krivično delo teške telesne povrede.


Vrhovac je udaljen iz službe i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti.Zvezda serije 'Krim tim 2'.


Lučić je nakon pokušaja iznuđivanja teško povređen. Bio je u indukovanoj komi s ozbiljnim povredama glave i u životnoj opasnosti, ali stanje mu se poboljšalo.
(24sata.hr)