PJONGJANG POTVRDIO: Uspešno lansirana raketa sa podmornice

Beta-AP

03. 10. 2019. u 08:51

ПЈОНГЈАНГ ПОТВРДИО: Успешно лансирана ракета са подморнице

Foto EPA

Severna Koreja je saopštila da je proba novog balističkog projektila koji se lansira s podmornice bila uspešna

PJONGJANG - Severna Koreja je saopštila da je proba novog balističkog projektila koji se lansira s podmornice bila uspešna.


Jučerašnja proba je bila prva proba te vrste rakete u Severnoj Koreji posle tri godine, i odigrala se uoči nastavka nuklearnih pregovora sa SAD.


U izveštaju agencije KCNA nije navedeno da li je projektil lansiran s podmornice, dereglije ili druge podvodne lansirne platforme.


KCNA je navela da je proba rakete "pukguksong-3" predstavlja "novu fazu obuzdavanja spoljnih pretnji" Severnoj Koreji.


PROČITAJTE JOŠ: Severna Koreja lansirala raketu; SAD: Pjongjang da se "uzdrži od provokacija"


Agencija je prenela da je projektil lansiran vertikalno i da proba nije negativno uticala na bezbednost susednih zemalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Prellee

03.10.2019. 10:28

Koja kratkoročna politika US. Pokušali Rusiju izolovati i od nje stvoriti neprijatelja, na kraju su to i dobili. Nisu shvatili da u svijetu ne mogu napraviti NIŠTA sami, pogotovo bez Rusije. Sad se Rusija udružila sa oponentima US, i sad je US tek kulu lele,To je cijena svijesti prošlosti u kojoj živie i 90 godina. Filozofiji bolesnih Klintonovi, Madlen O, Veslija i ostali ljubitelja rata, rušenja i mjenjana vlada. Sad US tek malo može da napravi DOBRA, nažalost, to su htjeli i to su dobili.