Biznismena pronašli u lokvi krvi

M. NIĆIFOROVIĆ

ponedeljak, 22. 07. 2019. u 11:43

Бизнисмена пронашли у локви крви

Foto Indeksonlajn

U Novom Pazaru otkriveno telo Nedžiba Kačara, koji je bio vlasnik Pešter banke. Obdukcija će pokazati da li je reč o samoubistvu ili ubistvu

U DVORIŠTu porodične kuće, u novopazarskom naselju Rasadnik, u ponedeljak ujutru, oko tri sata posle ponoći, pronađeno je beživotno telo Nedžiba Kačara, poznatog novopazarskog biznismena. Prema nezvaničnim informacijama, Kačar je ležao u lokvi krvi, a na njegovom telu bili su vidljivi ubodi oštrim predmetom. Policija i istražni organi su ceo dan radili uviđaj i nisu mogli zvanično da kažu - da li je reč o ubistvu ili samoubistvu. Ova dilema će potrajati sve dok ne stignu rezultati obdukcije.

Javnosti u Novom Pazaru i regionu Kačar je postao poznat devedesetih godina kada se, kao mladi pravnik vratio iz Francuske, gde je ivesno vreme radio. U Novom Pazaru je osnovao osiguravajuće društvo i uvozno-izvoznu kuću "Sandžak-broker" sa kojom je, otkupljujući devize za jednu veliku banku u Beogradu, kao i trgovinom sa Turskom - zaradio ogroman novac. Njegova firma potom je preimenovana u Osiguravajuće društvo "Mond" sa filijalama širom Srbije i Crne Gore. Kasnije je osnovao i Pešter banku i najavljivao da će "u ime Boga velikog" izgraditi "peštersku magistralu".

U prve probleme Kačar je zapao nakon hapšenja zbog pozajmice više stotina hiljada evra Osiguravajućem fondu Crne Gore, a potom i zbog stečaja Pešter banke, za koji je krivio tadašnjeg guvernera Mlađana Dinkića. Na jednoj konferenciji za štampu u Novom Pazaru Kačar je pozivao Dinkića na dvoboj - "da se kao ljudi obračunaju". Objavljivao je slike na kojima je sa Bogoljubom Karićem i u društvu mnogih poznatih biznismena iz Beograda i regiona. Bio je jedan od osnivača prve političke stranke u Novom Pazaru (Jugoslovenske progresivne inicijative - JUPI). Kasnije je osnovao još nekoliko partija i udruženja, ali nikada nije imao znatnijeg političkog uspeha. Posle pobede DOS bio je ozbiljan kandidat za načelnika policije u Novom Pazaru. Jedno vreme Kačar je imao i svoj list "Mond-pres", koji je posle nekoliko godina ugašen.

Nedžib Kačar se povukao iz javnosti poslednjih godina i pominjan je samo zbog porodičnog nasilja. Pre šest godina hapšen je jer je iz pištolja pucao na porodičnu kuću svoje supruge, s kojom je u tom trenutku bio u brakorazvodnoj parnici.

Nedžib Kačar Foto Fejsbuk

ZAPOMAGAO I TRAŽIO POMOĆ

MEDIJI u Novom Pazaru tvrde, pozivajući se na razgovore sa komšijama i nekim prolaznicima, da se iz dvorišta porodice Kačar čula galama, kao i da je Nedžib, pre nego što su stigle hitna pomoć i policija, navodno zapomagao i tražio pomoć. Ove informacije policija nije ni potvrdila, niti demantovala. Inače, gradom kruže razne verzije o smrti Nedžiba Kačara, koje se uglavnom povezuju sa njegovom porodičnom situacijom.

Kačar sa Bogoljubom Karićem Foto Fejsbuk

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

djura

22.07.2019. 14:25

@simo - a sta znaci biznismen...? Koji su to svi ?ti mi licis da nisi iz Srbije? pravilno se kaze "konraverzni Biznismen " ili slicno ako ima neki drugi podtekst. Ovako se vidi da trujes ,jer ste placaju iz stranih interesnih grupa ,zajednica i drzava.

simo

23.07.2019. 14:41

@simo - Vise izgleda da ti druze ne zivis u Srbiji pa ne znas ili si jedan od biznismena...i kaze se rode konTrOverzni biznismen...niti sam placen niti radim za nekog ja sam srbin iz Srbije!!! Ne postoji posten biznismen...ili je lopov ili kriminalac...ako nije ni jedno ni drugo onda bi doziveo duboku starost!!

bager

22.07.2019. 14:07

@Vesna - Politika ,biznis ,madionicar,,jeste tesko ali je uspeo da se samoubode u ledja