DOBRE VESTI ZA NAJSTARIJE SUGRAĐANE: Penzionerima danas po 50 evra!

J. Ž. S.

22. 09. 2021. u 07:35

SVIM penzionerima kojima je rešenje o penzionisanju sa datumom do 13. septembra danas će na račune leći 50 evra u dinarskoj protivvrednosti.

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА НАЈСТАРИЈЕ СУГРАЂАНЕ: Пензионерима данас по 50 евра!

Foto Tanjug

Novac za 1.673.119 seniora biće isplaćen iz kase PIO fonda, a na listi su pored korisnika penzija i primaoci privremene naknade na osnovu invalidnosti, kao i invalidna deca kojima isplata stiže iz Republičkog fonda.

Korisnicima kojima rešenja o priznavanju prava budu doneta posle 13. septembra, novac će stići jednokratno, po uspostavljanju isplate prava. Prema dosadašnjim najavama, penzioneri do kraja godine mogu da očekuju uplatu od ukupno 100 evra i to u tri tranše, bez prijave.

Nakon današnjih 50 evra, drugu uplatu od 30 trebalo bi da očekuju već u novembru, kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoletni građani. Treća i poslednja uplata u ovoj godini, od 20 evra, penzionerima sleduje u decembru. Posle toga mogu da računaju na pomoć koja će ići početkom naredne godine. Naime, trebalo bi da krajem februara 2022. najkasnije do početka marta bude isplaćeno po 20.000 dinara.

Najstarijima će istovremeno stići i godišnje povećanje primanja početkom naredne godine, koje će iznositi linearno šest odsto. Tako će praktično primanja svih penzionera biti za toliko uvećana od januara 2022, što bi na prosečan ček od oko 29.300 dinara bilo 1.700 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina