PENZIONERIMA 6.000 DINARA: Građanima u novembru 30, a u decembru još 20 evra

E. R.

15. 09. 2021. u 07:21

NAJSTARIJI građani Srbije za nedelju dana, u sledeću sredu, primiće još 6.000 dinara državne pomoći.

ПЕНЗИОНЕРИМА 6.000 ДИНАРА: Грађанима у новембру 30, а у децембру још 20 евра

Foto N. Fifić

Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je juče da će svim penzionerima 22. septembra biti isplaćena ta suma u protivvrednosti 50 evra.

Finansijska podrška države nastavlja da stiže i narednih meseci. Svi građani će dobiti u novembru 30 evra, a u decembru još 20 evra.

- Kao što smo obećali, sledeće srede, 22. septembra, svim penzionerima, kojih ima 1,7 miliona, isplatićemo i 50 evra kao deo trećeg paketa državne pomoći, kao vid podrške zbog situacije sa kovidom 19 - rekao je Mali. - Tako da će na račune dobiti 6.000 dinara. Krajem septembra će biti isplaćena i poslednja šesta rata pomoći prevoznicima. Oni dobijaju 600 evra po autobusu u periodu od šest meseci.

Treći paket pomoći privredi i građanima vredan je oko 260 milijardi dinara, što je nešto više od dve milijarde evra. Sa prethodna dva paketa pomoći, dolazi se do iznosa od skoro osam milijardi evra.

- Sačuvana je makroekonomska stabilnost zemlje, pošto je javni dug na nivou od 55,5 odsto BDP-a - rekao je Mali. - Srbija će u ovoj godini imati rast BDP između 6,5 i 7 odsto, po čemu ćemo, zajedno sa rezultatima iz prošle godine, biti prva, druga ili treća zemlja u Evropi.

Foto Tanjug

Siniša Mali

Vlada još nije donela odluku na šta će biti utrošena sredstva koje je Međunarodni monetarni fond dodelio Srbiji. Reč je o oko 890,22 miliona dolara.

ZELENA AGENDA

MINISTAR finansija Siniša Mali razgovarao je juče sa regionalnom direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Centralnu i Jugoistočnu Evropu Šarlotom Ruh.

Na sastanku je istaknut značaj takozvane zelene agende kojoj je naša zemlja u potpunosti posvećena i benefiti koje ona donosi celom društvu, a bilo je reči o projektima poput daljinskog grejanja u Kragujevcu, regionalnih deponija, pametnih brojila, koji se realizuju u saradnji sa EBRD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!