NOLE TREBA DA BUDE OPREZAN! Današnji rival igra svoju najbolju sezonu

N. R.

29. 06. 2022. u 09:24

NOVAK Đoković sastaće se u drugom kolu Vimbldona sa 79. reketom sveta Tanasijem Kokinakisom

НОЛЕ ТРЕБА ДА БУДЕ ОПРЕЗАН! Данашњи ривал игра своју најбољу сезону

FOTO: Tanjug/AP

Rođeni Australijanac zasad nije ostvario seniorsku karijeru kakvu mu je veliki broj ljudi predviđao, međutim, početak ove godine mogao bi da bude prekretnica za Kokinakisa. On je u januaru zabeležio prvi trijumf na nekom ATP turniru (Adelajd, serija 250), da bi nekoliko dana kasnije osvojio i prvu grend slem titulu u dublu, igrajući sa Nikom Kirjosom.

Dvadesetšestogodišnjak tokom svoje karijere nije beležio sjajne partije na travi, međutim, njegov stil igre kompatibilan je sa ovom podlogom. Snažni servisi i forhendi, kao što su Australijančevi, mogu pomučiti protivnike, a treba dodati da mu ni izlazak na mrežu nije stran, tako da popularni Kok može poentirati i dobrim, stabilnim volej udarcima.

Pod pretpostavkom da Kokinakis odigra svoj najbolji tenis na današnjem meču, kao što je to uradio Sonvu Kvon pre dva dana, glavnu reč će i dalje voditi šestostruki osvajač Vimbldona Novak Đoković.

Nole, sada već i tradicionalno, nije odigrao nijedan turnir na travnatoj podlozi pre trećeg grend slema u sezoni, a njegov kvalitet mu to upravo i dozvoljava, da brusi formu u uvodnim rundama. Zasigurno će pružiti daleko bolju igru nego u prethodnom kolu, ali, pretpostavljamo da će srpski as morati da odigra još koji meč, ne bi li dostigao potpuno, za njegove standarde, zadovoljavajući nivo tenisa. Australijanac u ovom susretu nema šta da izgubi, a i pokazao je da zna kako igrati protiv nekog od članova Velike trojke (savladao Federera u Majamiju 2018. godine), te pretpostavljamo da će delimično iskoristiti Noletovu "pripremnu" fazu i pružiti igru dostojnu Centralnog terena najvećeg teniskog turnira na svetu.

NAŠ TIP: UG +29.5 (kvota 2)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)