''SVRAKE'' SE VRATILE U EVROPSKU ELITU: ''Plavci'' doživeli novu sramotu preko nedelje

V.M.

28. 05. 2023. u 08:45

EKIPA Čelsija će dočekati Njukasl na ''Stamford bridžu'' od 17:30.

СВРАКЕ СЕ ВРАТИЛЕ У ЕВРОПСКУ ЕЛИТУ: Плавци доживели нову срамоту преко недеље

FOTO: EPA

Današnji rivali su imali u potpunosti drugačije sezone. Njukasl je ušao u kampanju sa dosta pozitivne atmosfere, a da to pretvore u odlične rezultate pobrnuo se mladi stručnjak Edi Hau. Englez je odlično uklopio ekipu i uspeo je da iskoristi nešto slabije sezone Liverpula, Totenhema i današnjeg protivnika i zauzme mesto u vrhu tabele i povede svoje izabranike u Ligu šampiona u kojoj će nastupati iduće godine. Sa druge strane, Čelsi je imao najgoru sezonu u 21. veku. Nije osvojio nijedan trofej, promenio je trenera čak tri puta, a o tome koliko je slabo nastupala skupocena ekipa novog vlasnika Toda Boulija govori podatak da će ''plavci'' u najboljem mogućem slučaju sezonu završiti na 11. mestu.

Domaćin je preko nedelje doživeo novu bruku i u četvrtak je ubedljivo poražen na ''Old trafordu'' rezultatom 4:1. Junajted je u jednom trenutku imao četiri gola prednosti, ali Žoao Feliks je postigao pogodak u završnici meča i tako ublažio novu sramotu Čelsija.

Glavni problem ekipe iz prestonice je realizacija, postigli su samo 37 i jedino su Vulvsi, Sautempton i Everton manje puta tresli mrežu protivnika.

Na leto će ekipu preuzeti Maurisijo Poketino, a navijači su srećni što će se ova komšmarna sezona završiti i nadaju se boljim vremenima sa Argenticem na čelu.

Sa druge strane, gost je remijem protiv Lestera početkom nedelje (0:0) obezbedio mesto u top četiri i nakon 20 godina se vraća u Ligu šampiona. Velike zasluge tome idu sjajnoj odbrani ''svraka'' koja je primila samo 32 pogotka do sada i uz Siti je najbolja defanzivna linija Premijer lige.

Njuka se početkom sezone nadala da može da se uključi u borbu za Evropu, ali pokazalo se da je sposobna za mnogo više od toga. Trenutno je četvrta na tabeli sa 70 osvojenih bodova i sigurno je da budućnost svetla za ovaj tim koji je zablistao od kada su ga sredinom prošle sezone preuzeli vlasnici iz Saudijske Arabije.

Čelsi je deset puta zaredom savladao Njuku na ''Stamfor bridžu'', ali vredi napomenuti da je su u obračunu ovih ekipa u prvom delu sezone slavili ''crno-beli''pogtokom Džoa Viloka.

Domaćina muče povrede tokom cele sezone, a to će i danas biti slučaj. Neće nastupiti Badijašil, Broja, Čilvel, Kukurelja, Džejms, Kante i Maunt.

Kod gosta će izostati Frejzer, Žoelinton, Lasel, Poup i Vilok.

Verujemo da se Njukasl opustio nakon obezbeđivanja Lige šampiona, da će danas igrati igrači koji inače nisu dobijali šansu i zbog toga očekujemo da Lampard na svojem oproštaju od klupe ''plavaca'' osvoji barem bod.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!