GENERALNA PROBA U ŠPANIJI: Meksiko protiv Švedske udara glanc za Katar

M.T.

16. 11. 2022. u 19:50 >> 19:50

MEKSIKANCI u prethodna tri meča nisu postigli gol protiv Šveđana.

ГЕНЕРАЛНА ПРОБА У ШПАНИЈИ: Мексико против Шведске удара гланц за Катар

FOTO: AP Photo/Moises Castillo

Fudbalska reprezentacija Meksika večeras od 20.30 će na stadionu ''Montilivi'' u Đironi imati generalnu probu za Svetsko prvenstvo u Kataru, a protivnik ''sombrerosima'' će biti selekcija Švedske koja će propustiti predstojeći Mundijal.

Meksiko će osmi put uzastopno igrati na Svetskom prvenstvu, a u sklopu priprema su pre nedelju dana savladali Irak sa 4:0, što im je bila najubedljivija pobeda još od duela protiv Nigerije u junu prošle godine. Izabranici selektora Đerarda Martina raspucali su se protiv Iraka i koristili prilike koje su im se ukazale, što je suprotnost u odnosu na prilične muke koje su imali sa efikasnošću tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Na drugoj strani, ove godine je defanziva Meksika na nivou pošto su na deset utakmica uspeli da sačuvaju mrežu, a u poslednjih pet mečeva su ostvarili po dve pobede i poraza uz jedan remi.

Međutim, sa Šveđanima je Meksiko uvek imao prilično problema pošto nisu uspeli da u poslednja tri meča protiv ove selekcije postignu gol. Poslednji put su ove dve reprezentacije igrale na prethodnom Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018, a Meksiko je poražen sa 3:0 i taj neuspeh ga je koštao prvog mesta u grupi zbog čega je u osmini finala igrao protiv Brazila umesto protiv Švajcarske. Brazil je tada slavio sa 2:0, a Meksikanci su doživeli i sedmi uzastopni poraz u osmini finala na Svetskim prvenstvima.

Švedska nije uspela da obezbedi plasman u Katar pošto su sve dobro urađeno u kvalifikacijama uspeli da prospu u poslednja dva kola dok su bili na prvom mestu, pošto su pretrpeli poraze. Prvo su izgubili od Gruzije 2:0, u tom trenutku 93. reprezentacije na svetskoj rang-listi, što je najlošije plasirana selekcija od koje su Šveđani doživeli poraz, da bi potom izgubili i od Španije u direktnom duelu za prvo mesto. U plej-ofu su savladali Češku, ali su stali na poslednjem stepeniku protiv Poljske, a u poslednja tri od četiri kvalifikaciona meča nisu postigli gol.

Posle neuspeha u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Šveđani su nastavili pad i u Ligi nacija gde su u poslednjih pet kola poraženi čak četiri puta, po dva puta od Norveške i Srbije.

Meksiko i Švedska odigrali su četiri međusobna meča, od čega su dva bila takmičarska, a dva prijateljska. Meksiko nikad nije pobedio Šveđane koji su ostvarili tri pobede, dok je jedan meč završen nerešenim rezultatom.

Mi danas smatramo da je ipak došao red na prvu, istorijsku pobedu Meksikanaca.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba