FAKEL IGRA ZA ČAST: Zenit bi da izbegne doigravanje

M.T.

16. 11. 2022. u 08:40

Domaćin nikad nije savladao tim iz Sankt Peterburga.

ФАКЕЛ ИГРА ЗА ЧАСТ: Зенит би да избегне доигравање

FOTO: EPA

Kup Rusije ove sezone ima drugačiji format u odnosu na prethodne pošto su timovi iz Premijer lige ostali bez šansi da igraju evropska klupska takmičenja posle suspenzije zbog situacije u Ukrajini, pa su tim formatom probali da nadoknade manjak utakmica. U petom kolu grupe "B" Fakel će u Voronježu danas od 16 časova dočekati Zenit u pokušaju da prvi put u Kupu Rusije ove sezone izbegne poraz.

Domaćin je u prethodna četiri kola doživeo sva četiri poraza od Zenita, Samare i dva puta od Spartaka iz Moskve od kojeg je izgubio u prethodnoj rundi sa 2:1 i bez bodova je. U prethodnih pet utakmica pred svojim navijačima Fakel je doživeo samo jedan poraz, od Spartaka u kupu, dok je čak četiri puta remizirao. Klub iz Voronježa međutim u prethodnih pet utakmica računajući i gostovanja takođe nema pobedu, a tri puta je poražen uz dva remija.

Ekipa koju sa klupe predvodi trener Dimitri Pjatibratov je ove sezone ušla u rusku Premijer ligu i kako stvari stoje teško će zadržati taj status. Fakel je samo jednom pobedio u prethodnih 17. odigranih kola, ali je zato šampion nerešenih rezultata sa čak deset remija. Zahvaljujući tome je uspeo da osvoji 13 bodova i nalazi se na 17. poziciji, prvoj ispod crte koja donosi doigravanje za opstanak u Premijer ligi.

Zenit takođe ne stoji baš sjajno u grupi Kupa Rusije pošto je treći na tabeli sa šest osvojenih bodova, koliko ima trećeplasirana Samara, dok zaostaje šest bodova za liderom Spartakom koji je i branilac trofeja u kupu. Posle startne pobede protiv Fakela, Zenit je poražen od Samare i Spartaka, a u prethodnom kolu se revanširao Samari za poraz. Ekipi trenera Sergeja Semaka je pobeda danas neophodna kako bi ostali u igri za poziciju dva koja im donosi direktan plasman u plej-of, dok bi sa treće pozicije morali u doigravanje.

Računajući i Premijer ligu, Zenit je u poslednjih osam mečeva poražen samo jednom i to od Ahmata iz Groznog, a nalazi se na čelu tabele ruskog prvenstva sa 42 boda, šest više upravo od Spartaka iz Moskve. Na poslednja tri gostovanja Zenit je ostvario pobede, a nema sumnje da je i protiv Fakela favorit za trijumf.

Ova dva tima odigrala su do sada šest međusobnih susreta, a Zenit je četiri puta uspeo da trijumfuje. Fakel nema pobedu, a u dva navrata je uspeo da izbori remi, poslednji put pre mesec dana u domaćem šampionatu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,33)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)