SVI U SRBIJI I DALJE OSEĆAJU GORČINU: Okršaj "dželata" našeg nacionalnog tima

V.D.

17. 11. 2022. u 09:08 >> 09:08

U četvrtak od 11 h na stadionu "Al Nahjan" u Abu Dabiju snage će odmeriti Gana i Švajcarska

СВИ У СРБИЈИ И ДАЉЕ ОСЕЋАЈУ ГОРЧИНУ: Окршај џелата нашег националног тима

FOTO: AP/Tanjug

Biće ovo prijateljski meč dve reprezentacije kojih se svi ljubitelji fudbala u našoj zemlji sa gorčinom sećaju. Na poslednja dva Mundijala na kojima je nastupila reprezentacija Srbije ispadala je u grupnoj fazi, a upravo su ovi nacionalni timovi bili "dželati" srpskoj reprezentaciji.

Na Mundijalu 2010. godine koji se igrao u Južnoj Africi Srbija je poražena od Gane u prvom kolu minimalnim rezultatom, a jedini strelac na tom meču bio je Asamoa Gijan sa bele tačke. 

Onaj možda i još bolniji desio se na Svetskom prvenstvu u Rusiji kada je Srbija nakon pobede u prvom kolu nad Kostarikom u velikoj euforiji dočekala meč sa Švajcarcima. Pobeda na tom meču značila je prvi prolaz u 1/8 finala nakon punih 20 godina. Sve je krenulo po planu za naš tim. Srbija je povela golom Mitrovića sa 1:0, a sa tim rezultatom se i otišlo na pauzu. U drugom poluvremenu se dogodio pad u igri "orlova" koji su se povukli. Kazna je usledila u 52. minutu kada je Granit Džaka postigao gol koji je kao po običaju proslavio uz provokacije i promociju "Velike Albanije". 

Kada su svi očekivali da će se meč završiti nerešenim rezultatom, kiksnula je odbrana Srbije. Đerdan Šaćiri, fudbaler rođen u južnoj srpskoj pokrajini, u 90. minutu postigao je gol koji je koštao našu reprezentaciju prolaza u osminu finala. Naravno, ni Šaćiri nije propustio da proslavi gol uz provokacije.

Na predstojećem Mundijalu Gana će igrati u grupi sa Portugalijom, Južnom Korejom i Urugvajem , dok će Švajcarska i Brazil ponovo biti rivali našoj reprezentaciji u grupi kojoj će se priključiti još reprezentacija Kameruna. 

Selektor Murat Jakin na prvenstvo je pozvao sledećih 26 fudbalera:

Golmani: Jan Zomer (Menhengladbah), Gregor Kobel (Dortmund), Jonas Omlin (Monpelje) Filip Kon (Salcburg)

Odbrana: Manuel Akanđi (Mančester Siti), Eraj Komert (Valensija), Niko Elvedi (Menhengladbah), Rikardo Rodrigez (Torino), Fabijan Šar (Njukasl), Silvan Vidmer (Majnc), Edmilson Fernandes (Majnc)

Vezni red: Mišel Ebišer (Bolonja), Kristijan Fašnaht (Jang Bojs), Fabijan Frej (Bazel), Remo Frojler (Notingem), Arton Jašari (Lucern), Fabijan Rajder (Jang Bojs), Đerdan Šaćiri (Čikago), Đibril Sov (Frankfurt), Granit Džaka (Arsenal), Denis Zakarija (Čelsi)

Napad: Bril Embolo (Monako), Noa Okafor (Salcburg), Haris Seferović (Galatasaraj), Renato Štefen (Lugano), Ruben Vargas (Augzburg)

Na poslednja dva prijateljska meča reprezentacija koju je nekada vodio naš Milovan Rajevac imala je polovičan učinak. Savladali su Nikaragvu ali su i očekivano poraženi od Brazila.

Sa druge strane, Švajcarci su u dobroj formi. Iako su zauzeli treće mesto u grupi Lige nacija, na prethodna tri susreta bili su maksimalni. Uspeli su da savladaju Češku, Španiju i Portugal i time najavili velike ambicije na predstojećem Mundijalu.

Ove dve reprezentacije se do sada nikada nisu sastale, a mi očekujemo da će Švajcarska upisati prvi trijumf.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade