SRBINU JE SAMO NEBO GRANICA! Nole je gladan trofeja

M.M.

16. 11. 2022. u 10:10 >> 10:10

NOVAK ĐOKOVIĆ i Andrej Rubljov sastaće se u drugom kolu grupne faze Završnog mastersa u Torinu.

СРБИНУ ЈЕ САМО НЕБО ГРАНИЦА! Ноле је гладан трофеја

FOTO: Tanjug/AP

Sten Smit, Ilije Nastase, Giljermo Vilas, Manuel Orantes, Džimi Konors, Džon Mekenro, Bjern Borg, Ivan Lendl, Boris Beker, Stefan Edberg, Andre Agasi, Pit Sampras, Mihael Štih, Aleks Koreča, Guga Kuerte, Lejton Hjuit, David Nalbandijan, Nikolaj Davidenko, Endi Mari, Grigor Dimitrov, Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas, Danil Medvedev, Rodžer Federer i Novak Đoković, to je 25 imena koja mogu da se pohvale titulom završnog turnira.

Ono što treba naglasiti je da je samo Srbinu pošlo za rukom da osvoji četiri puta uzastopno ovo takmičenje. Bilo je to u periodu od 2012. godine do 2015. Tri puta je u finalu savladao upravo Švajcarca, dok je jednom bio bolji od Rafaela Nadala.

Te 2015. godine se Nole ujedno i poslednji put popeo na pobedničko postolje. Nakon toga je igrao dva finala koja nije uspeo da dobije. Prošle godine je stigao do polufinala gde je ispao od Aleksandra Zvereva.

Ove sezone put ga je naveo na dobro poznatu mušteriju, Stefanosa Cicipasa. Nole je sa razlogom ušao u meč pun samopouzdanja. U prethodnih osam duela naš teniser je sa terena izlazio kao pobednik. Isti scenario gledali smo i pre dva dana u Torinu. Nakon sat vremena i četrdeset minuta igre na semaforu je stajalo 6-4, 7-6.

FOTO: Tanjug/AP

Sa druge strane za Rusa možemo slobodno reći da je napravio senzaciju, u maratonskom meču je uspeo da savlada bivšeg prvog igrača sveta Danila Medvedeva rezultatom 6-7, 6-3, 7-6. 

Rubljov je trijumfom nad sunarodnikom stigao do 50. pobede u ovoj sezoni. Veliki broj pobeda Andrej je krunisao titulama u Marselju, Dubaiju, Beogradu i Hihonu.

Ono što mu definitivno fali da bi napravio korak napred je svakako neka velika titula i bolji rezultat na najvećim takmičenjima.

Ovi rivali su se prvi put jedan preko puta drugog našli prošle godine na istom ovom mestu, i tada je Srbin slavio bez problema.

Priliku za revanš Moskovljanin je imao ove godine u finalu Otvorenog prvenstva Srbije. Novak tada još uvek nije ušao u takmičarski ritam i protivnik je to iskoristio kako bi stigao do titule (6-2, 6-7, 6-0).

Petostruki šampion ovog takmičenja je i te kako gladan trofeja i verujemo da će biti silno motivisan da ga osvoji. Ali za početak treba preskočiti još jednu prepreku.

Naša procena je da će u prvom setu granica gemova biti prebačena.

NAŠ TIP: 1. set više od 9,5 gemova (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest