BELGIJA MORA DA ODRŽI KORAK SA HOLANDIJOM: Pobeda protiv Velsa je pod moranje

M.T.

22. 09. 2022. u 10:37

TRIJUMF je neophodan "Crvenim đavolima".

БЕЛГИЈА МОРА ДА ОДРЖИ КОРАК СА ХОЛАНДИЈОМ: Победа против Велса је под морање

FOTO: Tanjug

Reprezentacija Belgije večeras će od 20.45 dočekati selekciju Velsa u okviru petog kola grupe "4" divizije "A" Lige nacija na stadionu ''Kralj Bodui'' u Briselu. "Crvenim đavolima" pobeda je neophodna kako bi održali korak sa Holanđanima.

Belgijanci su ovogodišnju Ligu nacija počeli porazom od Holandije od 4:1, jedinim do sada, ali dovoljnim da im konstantno gledaju u leđa tokom takmičenja. Ekipa seletora Roberta Martineza je tako od prvog kola pod konstantnim pritiskom da održi korak sa Holandijom i za sada je bila uspešna u tome pošto je posle startnog neuspeha dva puta savladala Poljsku i remizirala sa Velsom u prvom meču odigranom na Ostrvu. Ipak, "Crveni đavoli" nisu imali sreće da se makar približe Holandiji koja je takođe jednom remizirala, ali u istom kolu kada i Belgija pa je rastojanje i dalje tri boda. Belgijancima je poraz od Holanđana u prvom kolu i jedini u poslednjih osam mečeva.

Pobeda protiv Velsa je naročito važna Belgiji jer bi u tom slučaju u poslednjem kolu protiv Holandije bilo rešavano pitanje plasmana u plej-of. U suprotnom, ako Belgija kiksne protiv Velsa, Holandija će takođe večeras imati priliku da odmah overi prolazak u plej-of remijem sa Poljskom ili pobedom. Zbog toga za Belgiju u obzir doalzi samo pobeda kao konačan ishod.

Vels je sa selektorom Robertom Pejdžom uspeo da dođe do određenih visina plasmanom u diviziju "A" Lige nacija, ali se istovremeno susreo i sa mnogo jačom konkurnecijom što se vrlo brzo preslikalo i na rezultate. "Zmajevi" su tako ostvrili samo dve pobede u poslednjih osam mečeva u svim takmičenjima.

Te pobede je Vels ostvario protiv Austrije i Ukrajine u kvalifikacijama i baražu za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, ali su "Zmajevi" u Ligi nacija od potencijalnih 12 bodova kroz mečeve protiv Holandije, Belgija i Poljske osvojili samo jedan posle remija protiv Belgije.

Pedro Martinez ima na raspolaganju sve igrače i neće imati nikakvih teškoća oko sastava tima, pa se očekuje da Belgija sa najboljih 11 istrči na teren u Briselu. Na drugoj strani Pejdž ima na raspolaganju Gereta Bejla, ali će Vels biti bez Džoa Alena i Arona Remzija. Ipak, sve i da Vels nema nijedan kadrovski problem, Belgija bi svakako bila u Briselu izraziti favorit iako je u poslednjih pet međusobnih duela samo jednom pobedila Vels koji je slavio dva puta, a dva meča su završena nerešeno.

NAŠ TIP: 1&2-6 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni