BRUKA PROTIV AJNTRAHTA MORA DA SE OPERE: Lajpcig svom snagom napada Šahtjor

M.T.

06. 09. 2022. u 08:33

Rudari trenutno imaju sezonu bez poraza.

БРУКА ПРОТИВ АЈНТРАХТА МОРА ДА СЕ ОПЕРЕ: Лајпциг свом снагом напада Шахтјор

FOTO: AP

Fudbaleri Lajpciga sezonu u Ligi šampiona otvoriće utakmicom prvog kola grupe "F" protiv Šahtjora iz Donjecka na ''Red Bul areni'' koja počinje u 21 sat. Obe ekipe probaće da na ovom meču započnu dobro novu sezonu u elitnom takmičenju.

Lajpcig ne može baš da se pohvali dosadašnjim delom sezone u Bundesligi pošto su "crveni bikovi" u prvih pet kola nemačkog šampionata ostvarili samo jednu pobedu uz po dva poraza i nerešena meča. Ekipa trenera Domenika Tedeska je posle dva startna remija pretrpela dva poraza u naredna tri kola, a poslednji se dogodio baš pred dolazak Šahtjora.

Ajntraht iz Frankfurta savladao je Lajpcig prethodnog vikenda sa 4:0 i prilično zastrašio navijače pred prvi meč u Ligi šampiona, pošto Šahtjor ima sasvim dovoljno iskustva kada su evropska klupska takmičenja u pitanju.

Prošle sezone Lajpcig nije uspeo da prođe grupu u Ligi šampiona pa je nastavio takmičenje u Ligi Evrope gde ga je u polufinalu zaustavio Glazgov Rendžers.

Svojom formom svakako može da bude zadovoljniji Šahtjor koji je, doduše, imao neplanirani remi na startu ukrajinskog šampionata zbog čega i nije trenutno na prvom mestu. "Rudari" su posle remija ostvarili dve pobede i trenutno su četvrti sa sedam bodova, dva manje od Zorje koja ima maksimalan učinak. U prethodnom kolu Šahtjor je minimalcem savladao Ruk u gostima. Tim trenera Igora Jovićevića još uvek nije primio gol ove sezone pa je ekipa svakako puna samopouzdanja.

Šahtjor je u prošlosti uspevao da se plasira u nokaut fazu Lige šampiona, ali je prošle sezone zauzeo poslednje mesto u grupi u kojoj je moldavski Šerif napravio priličnu pometnju, a u kojoj je bio i kasniji osvajač Real Madrid.

Domeniko Tedesko je u utakmici protiv Ajntrahta ostao bez Danija Olma koji će propustiti meč protiv Šahtjora, a neće moći da računa ni na Lukasa Klostermana i Jusufa Poulsena. Šahtjor imam minimalne probleme oko tima pošto će izostati samo Igor Kornienko zbog povrede.

Ovo će ujedno biti i prvi susret ova dva tima u evropskim kupovima, pošto se nikad ranije nisu sastajali, čak ni u prijateljskikm utakmicama. Iako je doživeo neprijatan poraz od Ajntrahta, Lajpcig je ipak favorit protiv oslabljenog ukrajinskog tima.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,6)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri