OVO SE NE DEŠAVA ČESTO: Juve je autsajder u Parizu, Vlahović najveća pretnja za bogate "svece"

Novosti online

06. 09. 2022. u 08:14

ITALIJANSKI gigant u neobičnoj situaciji.

ОВО СЕ НЕ ДЕШАВА ЧЕСТО: Јуве је аутсајдер у Паризу, Влаховић највећа претња за богате свеце

Foto: Profimedia

Derbi prvog kola grupne faze Lige šampiona igra se u Parizu, gde će domaći PSŽ dočekati Juventus. Meč između prvaka francuske i slavnog italijanskog kluba igra se u okviru grupe "H", a na programu je od 21 čas. "Sveci" u ovaj duel ulaze nakon rutinske pobede nad Nantom od 3:0 u prvenstvu, dok je "stara dama" remizirala na gostovanju Fiorentini 1:1.

Deluje da se Parižani ove sezone ne šale, ekipa Kristofa Galtijea izgleda zastrašujuće i više nikoga ne potcenjuje, već kako bi Pep Gvardiola rekao - poštuje rivala. Nijednog, izuzev pomenutog Monaka, pariski klub nije poštedeo, a izuzetak nije bio ni Nant koji je počašćen sa tri komada na "Bužoaru".

Ono što posebno fascinira je način na koji Pari Sen Žermen upisuje pobede. Sa pola gasa, praktično peške, bez potrebe da ubacuje u višu brzinu i preznojava se, a izgleda opet vrlo ubedljivo. Svaka od dosadašnjih pet bila je takva, sa tri ili više golova razlike...

Mogao je Nant da doživi i veću katastrofu, više od sat vremena imao je igrača više, ali i sreću da gostujući fudbaleri nisu želeli da zapinju, već su narodski rečeno odigrali do prijatnosti i maksimalno se sačuvali za večerašnji duel na "Parku prinčeva" u prvom kolu grupne faze Lige šampiona. Kilijan Mbape je postigao dva pogotka, dok se u strelce upisao i Nuno Mendeš.

Po običaju, naelektrisana atmosfera je dočekala Juventus na "Artemio Frankiju". Retko gde se Juve toliko mrzi kao u Firenci. Na poslednja četiri gostovanja je pobedio samo jednom. A i danas je spasavao živu glavu i morao da bude zadovoljan što se vraća u Pijemont neporažen.

Iako su "bjankoneri" poveli na "Frankiju" debitantskim golom Areka Milika, posle toga ništa više nisu uradili. "Viola" je izjednačila preko Kristijana Kuamea, a propustila je i veliku priliku da preokrene do kraja. Naime, Matija Perin je u 44. minutu, uz pomoć stative, odbranio penal Luki Joviću.

Maks Alegri je odlučio odmori Dušana Vlahovića, fantastični golgeter je ceo meč presedeo na klupi. Da li zbog gostovanja Pari Sen Žermenu  ili zbog vatrenog dočeka koji bi Srbin dobio od bivših navijača, nije poznato. Sve u svemu, srpski napadač je spreman da pomrsi konce bogatim Parižanima.

Poslednji međusobni duel PSŽ i Juventus odigrali su 2017. Bio je to prijateljski meč odigran u Americi, rezultat je bio 3:2 u korist giganta iz Torina koji je na večerašnjem susretu autsajder. Ipak, "stara dama" je kroz istoriju pokazala da je u stanju da se digne kao "feniks iz pepela".

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)