NAJBOLJI NAPAD PROTIV NAJGORE ODBRANE: Sa Bokom na "Bombonjeri" svaki meč je spektakl

Novosti online

24. 06. 2022. u 10:19

VELIKAN iz prestonice počeo je da rešeta iz svih oružja.

НАЈБОЉИ НАПАД ПРОТИВ НАЈГОРЕ ОДБРАНЕ: Са Боком на Бомбоњери сваки меч је спектакл

Tanjug/AP

Raspucana Boka juniors ima ispred sebe jasan cilj - osvajanje titule! Jedan od najtrofejinih i najpoznatijih klubova na planeti silovito je započeo novu sezonu u prvenstvu Argentine. Nakon uvodnog trijumfa usledio je iznenađujući poraz od Sentar Korodobe, a onda je usledila rapsodija. Prvo je pao Tigre na "Bombonjeri" rezultatom 5:3, zatim su "plavo-žuti" ubedljivo savladali Barakas u gostima sa 3:1.

Izabranici Sebastijana Batalje žele da nastave u istom ritmu. Najbolja navala šampionata, barem za sada, ugostiće Union Santa Fe, ekipu koja u uvodna četiri kola primila najviše golova od svih 28 klubova - čak 10.

Trpeo je sportski sektor Boke žestoke kritike javnosti zbog loše odrađenog prelaznog roka minulog leta. Kako i ne bi, kada je na pojačanja potrošio oko 10.000.000 evra, a oni nisu doneli željeni rezultat, prvenstvo je klub iz prestonice završio na slaboj četvrtoj poziciji, praktično bez šanse da uopšte ugrozi šampiona River Plejt (imao 13 bodova više). Dugo su navijači morali da strepe za to da li će uopšte na "Bombonjeri" ove godine igrati Kopa Libertadores. Na njihovu sreću, elita je obezbeđena.

Zbog svega toga, ovog januara su trener Sebastijan Batalja i njegovi nadređeni morali da budu posebno oprezni što se tiče transfera. Izbor je na kraju pao na proverene igrače. Za 3.000.000 evra od Olimpik Marselja je preuzet Dario Benedeto, koji je tokom jeseni igrao na pozajmici u Elčeu. Benedeto je igrao već za Boku u periodu od 2016. do leta 2019. godine, osvojio je sa njom dve titule prvaka Argentine.

Ništa manja kocka ne bi trebalo da bude ni angažovanje 30-godišnjeg veziste Pola Fernandeza iz meksičkog Kruz Azula za 1.800.000 evra. Reč je o detetu Boke, odigrao je Fernandez 44 utakmice za plavo-žute, a sa njima je bio i šampion 2020. godine. U Aperturi je tokom jeseni odigrao 14 mečeva, u punoj je takmičarskoj formi i spreman je da odmah konkuriše za startnu postavu u Boki.

Jedino januarsko pojačanje koje je novo na Bombonjeri jeste 27-godišnji štoper Horhe Figal. Ipak, daleko od toga da mu manjka iskustva igranja pod pritiskom. Dosadašnju karijeru Fagal je proveo u Independijenteu, Olimpu i Majamiju, a u Argentinu se vraća iz MLS.

Tim sa Floride je na ime obeštećenja dobio 2.360.000 evra. Inače, Figal je svojevremeno dobijao i poziv reprezentacije Argentine, ali mu se još nije ukazala šansa da debituje za "gaučose". Ukoliko se dokaže u dresu Boke juniors, nema sumnje da će i selektoru Lionelu Skaloniju da skrene pažnju na sebe. Ko zna, možda i na vreme za Mundijal u Kataru.

Naravno, u Boki su ostale najveće zvezde poput Markosa Roha, Kristijana Pavona, Ezekila Zebaljosa, Eduarda Salvija, Agustina Almendre, Luisa Vazkeza, Karlosa Izkierdoza… Sjajan tim ima Batalja na raspolaganju. Uspeo je prošle godine da osvoji Kup Argentine.

Union je jedan od najskrominijh ekipa u šampionatu. Trener Gustavo Munua ima prilično skroman sastav, a kao lider istog iskristalisao se novopridošli Honatan Alvarez. Iskusni urugvajski napadač stigao je u Santa Fe iz kolumbijskog Atletiko Nasionala, postigao je tri gola na isto toliko utakmica. 

Nema sumnje da će Boka pred paklenom atmosferom na svojoj "Bombonjeri" imati dodatan motiv da upiše treći trijumf u sezoni. Vetar u leđa koji daju navijači jednog od najvećih klubova planete zaista je neverovatan. 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,7)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDO ZGROZIO FUDBALSKI SVET SVOJIM POTEZIMA: Al Nasr će biti osakaćen neigranjem najboljeg igrača u narednom periodu