MATIĆ DOČEKUJE SERGEJA! MVP je silno motivisan

V.D.

14. 08. 2023. u 13:27 >> 13:27

NAŠ reprezentativac je spreman za debi u najjačoj ligi u Saudijskoj Arabiji

МАТИЋ ДОЧЕКУЈЕ СЕРГЕЈА! МВП је силно мотивисан

Foto: Profimedia

U prvom kolu Profesionalne lige Saudijske Arabije ekipa Abe će dočekati najtrofejniji tim u državi ekipu Al Hilala, koja je ovog leta doživela potpunu rekonstrukciju.

Domaćin za koga nastupa Uroš Matić, mlađi brat Nemanje Matića, nije toliko finansijski jak da dovede neku od velikih zvezda iz liga petice, ali je već petu sezonu stabilan prvoligaš, što se očekuje da ostane i ove godine.

Prethodnu sezonu su završili na 12. mestu, a u pripremnom periodu su odigrali dve utakmice u kojima su remizirali sa Al Kuvajtom, dok su sa 2:0 pobedili iranski Gol Gohar.

Njihov današnji rival ekipa Al Hilala ima ogromne ambicije ove sezone. Ekipu je preuzeo iskusni stručnjak Žorž Žezus koji je stigao iz Fenerbahčea, a vlasnici su potrošili 178 miliona na dovođenje Malkoma (60 miliona), Neveša (55), Milinković Savića (40) i Kulibalija (23).

Tokom pripremnog perioda Al Hilal je učestvovao na Kupu klubova arapskih zemalja (Kralj Salaman kup) u kome je stigao do finala. U borbi za trofej poraženi su na produžetke od ekipe Al Nasra, a Kristijano Ronaldo je bio dvostruki strelac u pobedi svog tima od 2:1.

Možda i najzanimljiviji detalj finala desio se nakon meča na dodeli trofeja kada je Sergej Milinković Savić dobio priznanje za najkorisnijeg igrača na turniru. Ta odluka je šokirala Kristijana Ronalda čiji je izraz lica govorio više od 1000 reči. Portugalac je smatrao da je on jedini kandidat za MVP titulu s obzirom na to da je na turniru postigao ukupno šest pogodaka, dok je Sergej bio strelac dva puta uz jednu asistenciju.

U prethodnim mesecima fudbal u Saudijskoj Arabiji je doživeo ogroman procvat. PIF je državana institucija koja je postala većinski vlasnik četiri najveća kluba: Al Nasra, Al Hilala, Al Itihada i Al Ahlija. Ovaj potez jasno govori koliko je državi stalo do ekspanzije fudbala u ovom delu svetu.

Uz gore navedene fudbalere Al Hilala u Saudijsku Arabiju su stigli i Karim Benzema, Sadio Mane, Roberto Firminjo, Ngolo Kante, Eduard Mendi, Marcelo Brozović, Žota, Seko Fofana, Džordan Henderson, Musa Dembele, Rijad Marez, Alan Sen-Maksiman, Fabinjo, a spominju se dolasci još nekih vrhunskih fudbalera među kojima je i Aleksandar Mitrović.

Najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije će možda pojačati upravo Al Hilal koji je favorit na današnjem gostovanju i verujemo da će to opravdati. Što se tradicije tiče i ona je apsolutno na strani najtrofejnijeg saudijskog tima koga je Aba uspela samo jednom da pobedi i to pre tri sezone.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić