DIPLOMA ZA TRI GODINE: Novi nastavni program za brucoše na Građevinskom fakultetu

B.B.

22. 01. 2021. u 16:20

GRAđEVINSKI fakultet u Beogradu će, ove godine, upisati prvu generaciju brucoša, koja će se školovati po novim nastavnim programima - tri godine za osnovne i dve godine za master studije. Ovim izmenama dosadašnjeg načina studiranja, ova visokoškolska ustanova se dodatno prilagođava studentima, ali i savremenim zahtevima tržišta rada.

ДИПЛОМА ЗА ТРИ ГОДИНЕ: Нови наставни програм за бруцоше на Грађевинском факултету

Foto: A. Živković

- Novi programi omogućavaju studentima da, već nakon trogodišnjih osnovnih studija, počnu da rade - kaže prof. dr Vladan Kuzmanović, dekan Građevinskog fakulteta. - Drugima će povećati mobilnost i omogućiti im da nastave usavršavanje na Građevinskom fakultetu ili nekom od prestižnih evropskih fakulteta, koji takođe koriste istu formu studija - tri godine za osnovne i dve za master studije.

Kako bi se budući studenti što bolje pripremili, Građevinski fakultet će organizovati pripremnu nastavu iz matematike za prijemni ispit na tehničke fakultete, koja počinje 30. januara i završava se sredinom maja. Pripremnu nastavu će držati profesori i asistenti Katedre za matematiku, svake subote u prostorijama Fakulteta uz pridržavanje svih epidemioloških mera ili onlajn. Polaznici mogu da pohađaju kompletnu pripremnu nastavu i u tom slučaju biće oslobođeni plaćanja prijemnog ispita, ili da se odluče samo za određene tematske celine iz kojih žele da unaprede ili provere znanje.

- Pripremna nastava ima veliki značaj za one koji žele da upišu fakultet - kaže profesor Kuzmanović. - Polaznici će biti u prilici da savladaju i provežbaju gradivo sa kojim će se suočiti na prijemnom ispitu na Građevinskom ili na drugim tehničkim fakultetima. Ovo je jedinstvena prilika da budući inženjeri pre prijemnog ispita provere i unaprede svoja znanja, da razbiju tremu i upoznaju neke od profesora i asistenata Građevinskog fakulteta.

Više informacija i prijavljivanje je na sajtu Građevinskog fakulteta www.grf.bg.ac.rs .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna