LOKALNA SAMOUPRAVA IZDVAJA JOŠ 50 MILIONA DINARA : Projekat za Zdravstveni centar Užice

N. J.

14. 12. 2020. u 15:31

IZRADA idejnog rešenja i projektne dokumentacije za najavljenu rekonstrukciju Zdravstvenog centra Užice, poverena je konzorcijumu okupljenom oko šabačke kompanije "Set".

ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ИЗДВАЈА ЈОШ 50 МИЛИОНА ДИНАРА : Пројекат за Здравствени центар Ужице

Foto N. J.

U planu je potpuna rekonstrukcija oko 44.000 kvadratnih metara bolničkog kompleksa u užičkom naselju Krčagovo, koji je ujedno i sedište najvećeg javnog sistema u zapadnoj Srbiji.

- Uskoro ćemo imati idejna rešenja za rekonstrukciju. Predstavnici pomenute kompanije su obišli sva odeljenja, obavili su konsultacije za svako od njih. Sada se obrađuje buduće funkcionisanje celog sistema, kako bismo na kraju imali idelan raspored odeljenja i potrebnu povezanost između njih - rekao je Nikola Maksimović, direktor JP "Užice razvoj".

Rekonstrukcija najvećeg bolničkog kompleksa u ovom delu Srbije je kompleksna, obuhvata adaptaciju brojnih zgrada, izmeštanje strujnih i drugih vodova, novi energetski efikasan sistem grejanja, kao brojne druge poslove. Predviđena je i nabavka nove, skupe dijagnostičke opreme.

Izvesno je da izrada projektne dokumentacije trajati i u narednoj godini. Za ove poslove, Grad Užice je prošle godine idvojio 50 miliona dinara, a isti oznos predviđen je i budžetom za narednu.

Prema najavama s početka godine, Vlada Srbije će u rekonstrukciju Zdravstvenog centra, preko Kancelarije za javna ulaganja uložiti 20 miliona evra, dok će grad za projektnu dokumentaciju i poslove iz svoje nadležnosti izdvojiti oko milion evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)