UŽIČKI “SKADAR NA BOJANI”: Posle decenije odugovlačenja, u toku su završni radovi na sportskoj hali u naselju Krčagovo

N. JANKOVIĆ

14. 12. 2020. u 13:16

POSLE deset godina započinjanja i prekidanja radova, izgradnja užičkog "Skadra na Bojani", sportske hale u naselju Krčagovo na 1.555 kvadratnih metara, privodi se kraju.

УЖИЧКИ “СКАДАР НА БОЈАНИ”: После деценије одуговлачења, у току су завршни радови на спортској хали у насељу Крчагово

Foto Grad Užice

Ovaj objekat predviđen je za treninge i takmičenja košarkaša, odbojkaša, fudbalera, rukometaša, prilagođen i je potrebama paraolimpijaca, a očekuje se da će vrata otvoriti u narednim danima.

Radovi na izolaciji i postavljanju fasade nedavno su završeni, postavljen je parket, urađena je i gasna kotlarnica vredna 7.7 miliona dinara. Na tribinama je montirano 200 stolica za gledaoce. U perspektivi, moguća su nova ulaganja u proširenje ovog objekta.

- Traje montaža opreme u hali, postavljanje koševa, golova, opreme za odbojku, kao i parterno uređenje površina oko hale. JKP "Niskogradnja" nasipa kameni tampon na parkiralište za 59 vozila, postavlja ivičnjake i asfaltira... - naglasio je Nikola Maksimović, direktor JP "Užice razvoj".

Kamen temeljac za ovu halu postavljen je 2010. godine. Već naredne godine izvođač radova je prekinuo posao, usledilo je ispitivanje konstrukcije hale, a 2013. je realizovan projekat sanacije tek započete građevine... Radovi su nastavljeni 2015. godine, ali su radovi još jednom zaustavljeni.

- Od konzerviranja objekta 2015. godine do sada, razbijeno je 56 troslojnih prozora na hali. Samo šteta ove vrste plaćena je preko tri miliona dinara - objašnjavaju u JP "Užice razvoj".

Posle duže pauze, radovi na završetku sportske hale počeli su u u septembru 2019. godine, 602.000 evra dobijenih iz evropskih fondova investiralo je Ministarstvo za omladine i sporta, a grad je u ovu završnu fazu posla uložio oko 220.000 evra. Izgradnja je koštala ukupno oko 1.25 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)