CRTEŽI ZA RODITELJSKU KUĆU: Škola u Karavukovu se odazvala na poziv NURDOR za podršku partnerima u Bolonji

Z. R.

21. 09. 2020. u 11:15

UČENICI nižih razreda OŠ "Bora Stanković" u Karavukovu, u opštini Odžaci, uključili su se svojim likovnim radovima u akciju Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) za podršku italijanskoj partnerskoj organizaciji AGEOP Ricerca, kojoj je potreban ogroman novac da sačuva "Roditeljsku kuću" u Bolonji.

ЦРТЕЖИ ЗА РОДИТЕЉСКУ КУЋУ: Школа у Каравукову се одазвала на позив НУРДОР за подршку партнерима у Болоњи

Foto Z. R.

Đaci iz Karavukova poslali su sto radova za izradu najvećeg crteža na svetu, čijom će prodajnom izložbom na trgu u Bolonji AGEOP Ricerca pokušati da obezbedi finansijsku podršku za opstanak "Roditeljske kuće", u kojoj su besplatno boravila mnoga naša deca za vreme lečenja u Italiji.

ŽUTA KAMPANjA

POZIV da se dečjim likovnim radovima uzvrati podrška asocijaciji AGEOP Ricerca, koja je obezbedila najveću donaciju za izgradnju dečje hematološko-onkološke bolnice u Nišu, upućena je roditeljima, bakama i dekama i predagozima u školama i vrtićima. Predočeno je samo da je boja kampanje žuta, a sve ostalo je prepušteno mašti umetnika.

- Otkako postoji naše udruženje, a vetar u jedra dala nam je AGEOP Ricerca, veliki broj dece iz Srbije je izlečen upravo u Italiji. Za više od polovine naše dece AGEOP Ricerca je obezbedila besplatno lečenje na klinici u Bolonji, a nama roditeljima, svima bez izuzetka, gratis smeštaj, transport i psiho-socijalnu podršku. U više navrata, u organizaciji AGEOP Ricerca, u Italiji je na edukacijama boravilo medicinsko osoblje iz Srbije - istakli su u udruženju NURDOR.

AGEOP Ricerca, koja je takođe asocijacija roditelja dece onkoloških pacijenata, suočava se s preprekama koje je uzrokovala epidemija virusa korona. Zamisao je da se džinovski crtež napravi u oktobru, a da se novac za očuvanje "Roditeljske kuće" u Bolonji obezbedi do proleća 2021. godine. Ideja roditelja okupljenih u NURDOR je da Srbija bude deo ovog crteža i da se prijateljima u Bolonji pošalje bar 2.000 radova malih kreativaca iz naše zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)