U SUSRET 8. MARTU: Kladovska biblioteka okupila najmlađe

S. M. J.

07. 03. 2024. u 10:44

POVODOM Međunarodnog dana žena – 8. marta, Biblioteka „Centar za kulturu“ u Kladovu organizuje za decu brojne radionice.

У СУСРЕТ 8. МАРТУ: Кладовска библиотека окупила најмлађе

Foto: S.M.Jovanović

Sa željom da im kreativno oboji predstojeće dane pred 8. mart, Međunarodni dan žena kladovska Biblioteka „Centar za kulturu“ priredila je kreativnu radionicu „Čestitka na dar“ za mlađe osnovce kojima su na raspolaganju mašta, ali i papiri u boji, makaze, ali i ljubičice, bele rade i drugih materijala, da izrade najlepšu čestitku za svoje mame.

I dok će đaci drugog razreda izrađivati čestitke, učenici trećeg i četvrtog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ prisustvovaće predavanju Anite Čelebić, knjižničarke o srpskim caricama i kraljicama.

Bogato ilustrovano informacijama iz knjiga Ivane B. Spasović „Kneginje i kraljice dinastije Obrenović“ i  “Kneginje i kraljice dinastije Karađorđević“, kladovski osnovci naučiće nešto više o carici Teodori iz loze Nemanjića, kraljici Nataliji Obrenović i kraljici Mariji Karađorđević.

Na sceni ove kladovske ustanove kulture danas od 18 sati naći će se i učenici OŠ "Vuk Karadžić" iz Kladova sa priredbom "Tiho noći". U programu učestvuju učenici petog razreda, pod mentorskim vođstvom nastavnica Nikoline Srbulović, Katarine Tomić, Ljiljane Đurđanović, Hor Osnovne muzičke škole "Konstantin Babić" u Kladovu i AKUD "Polet" iz Kladova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)