PERONI VAPE ZA OBNOVOM: U pripremi projekat rekonstrukcije devastirane Autobuske stanice u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

02. 02. 2024. u 11:10

Izrada projekta i tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju devastirane Autobuske stanice u Kraljevu označen je kao jedan od prioritetnih kapitalnih projekata ovdašnje lokalne samouprave u narednom periodu.

ПЕРОНИ ВАПЕ ЗА ОБНОВОМ: У припреми пројекат реконструкције девастиране Аутобуске станице у Краљеву

G.Šljivić

Zadatak izrade projekta poveren je ovdašnjem Javnom preduzeću za uređivanje građevinskog zemljišta i, kako saznajemo, on bi trebalo da bude završen do usvajanja rebalansa gradskog budžeta koji će ove godine uslediti mnogo ranije nego lane.

- Kada projekat bude završen, donećemo odluku da li će grad sam obezbediti sredstva za rekonstrukciju, što svakako nije mali iznos, ili ćemo se odlučiti za mnogo izvesniju varijantu da se zaključi partnerstvo sa nekim od potencijalno zainteresovanih privatnika ili investitora koji bi obavio rekonstrukciju i potom određeni period ubirao prihod za otplatu uloženih sredstava – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

G.Šljivić

 

Potpuno devastirana Autobuska stanica u centru Kraljeva je, podsećamo, posle višedecenijskog propadanja zbog nerešenih i zamršenih imovinsko-pravnih odnosa, 2020. godine konačno postala vlasništvo lokalne samouprave nakon što je bivšem vlasniku, preduzeću “Autotransport“ u stečaju, isplaćeno oko 79 miliona dinara iz gradske kase. Ovaj objekat, međutim, već nekoliko godina ima status običnog stajališta bez prava da naplaćuje usluge i peronizaciju autobusa, jer ne ispunjava ni najosnovnije uslove za obavljanje predviđene delatnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)