OTVORENA ŠESTA SKIJAŠKA SEZONA: Mališani uživaju na ledu

Z. GLIGORIJEVIĆ

13. 01. 2024. u 11:49

IAKO na jagodinskim ulicama nema snega, u Aračlijskom potoku ga ne manjka, jer je Gradska uprava kupila specijalni "top", pa mališani od juče uživaju u skijanju i sankanju.

ОТВОРЕНА ШЕСТА СКИЈАШКА СЕЗОНА: Малишани уживају на леду

Foto:Z.Gligorijević

Lokalna samouprava, štaviše, obezbedila je i 100 pari smički, štapova i popularnih gojzerica, koje mališani mogu da iznajme besplatno, a ne plaćaju ni časove skijanja, jer je Grad izmiruje i troškove angažovanja instruktora.

- Ova ski-staza duga je stotinak metara i, svake sezone, više od 300 naše dece prvi put stane na skije i nauči osnove ove veštine na snegu. Zato ćemo, za sve mališane koji su ovde naučili da skijaju, krajem februara obezbediti trodnevni boravak na Kopaoniku, a za sve mače Jagodince besplatni su i uživanje na klizalištu, i u zatvorenom bazenu. Ne odustajemo od namere da se mladi što više bave sportom, da imaju sve uslove kao njihovi vršnjaci u većim gradovima - istakao je predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma.

Jedan od onih koji će boraviti na Kopaoniku je i Veljko Totić (13), koji je od prve sezone na jagodinskom skijalištu, a za one koji još nisu stali na smučke, obezbeđena je posebna staza, za sankanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!