SPREMNI ZA SVE IZAZOVE: Pokazna vežba pripadnika Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Kraljevu (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

12. 09. 2023. u 14:56

U SKLOPU obeležavanja Dana sektora za vanredne situacije, kao i Dana svih vatrogasaca-spasilaca u Srbiji, pripadnici Vatrogasno-spasičlačkog bataljona Kraljevo (VSB) izveli su javnu pokaznu vežbu u centru grada na Ibru.

СПРЕМНИ ЗА СВЕ ИЗАЗОВЕ: Показна вежба припадника Ватрогасно-спасилачког батаљона у Краљеву (ФОТО)

G.Šljivić

Vatrogasci su, ovom prilikom, izveli vežbu gašenja požara na višespratnici u Ulici vojvode Stepe i spasavanja građana iz vatrene stihije. Demonstrirajući visok stepen obučenosti i spremnosti za efikasnu intervenciju u vežbi je učestvovalo osam pripadnika VSB sa dva vozila.

 

- Zadatak je ispunjen i vežba je u potpunosti uspela – raportira za „Novosti“ Petar Luković, komandant VSB Kraljevo. - I ovog puta naši pripadnici pokazali su spremnost da pravovremeno i efikasno reaguju prilikom požara u višespratnicama, kao i u svim drugim vanrednim situacijama u službi građana Srbije.

Vatrogasno-spasilački bataljon Kraljevo, sa područnim odeljenjima u Ribnici, Vrnjačkoj Banji, Ušću, Raški i na Kopaoniku, inače, pokriva teritoriju od čak 200.000 kvadratnih kilometara sa više od 200.000 stanovnika.

Pripadnici ovog bataljona od 2009. nose zvanje vatrogasac-spasilsac, pa osim u gašenju požara učestvuju u tehničkim intervencijama u saobraćaju, sa opasnim materijama, pružaju pomoć u svom domenu prilikom elementarnih nepogoda, neprohodnosti puteva, pojavi klizišta…

A u sklopu obeležavanja praznika, kraljevački vatrogasci-spasioci učestvovaće i u akciji dobrovoljnog davalaštva krvi ovdašnje kancelarije Crvenog krsta i tradicionalmo će se družiti sa mališanima na Trgu srpskih ratnika u centru grada na Ibru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona