MATURSKI PLES U BORU: Igrom proslavili kraj školovanja (FOTO)

S. M. J.

31. 05. 2023. u 12:54

MATURSKIM plesom borski maturanti proslavili kraj srednjoškolskog školovanja.

МАТУРСКИ ПЛЕС У БОРУ: Игром прославили крај школовања (ФОТО)

Foto: Grad Bor

Učenici četvrtog i završnog trećeg razreda borskih srednjih škola su obeležili kraj školovanja i početak novog poglavlja u svom životu. Na platou Doma kulture u Boru, održan je maturski ples koji je pružio mladima priliku da se opuste, zabave i proslave svoje uspehe. Maturanti su sa oduševljenjem iskoristili ovu priliku da se okupe i proslave dostignuća nakon izazovnog perioda srednjoškolskog obrazovanja.

Manifestacija je započela defileom maturanata centralnom gradskom Ulicom Moše Pijade. Usledio je kulturno-zabavni program u kojem su učestvovali maturanti, a potom je usledio zajednički ples srednjoškolaca koji su prisutnima pokazali svoje umeće u igranju engleskog valcera, čuvenog „ča-ča-ča“, ali i pingvin i narodnog kola.

- Prelepa slika naše budućnosti. Naši maturanti plesom su obeležili kraj četvorogodišnjeg školovanja i napravili prvi korak u svet odraslih. Želim da im ovaj dan ostane u sećanju kao jedan od najlepših trenutaka njihovog školskog puta, ali i kao podsetnik na sve postignute rezultate. Njihova mladost, sreća i osmeh na licima su naš motiv da ulažemo u vaspitno–obrazovni sistem kako bismo budućim generacijama omogućili da budu još bolji i uspešniji – poručio je, tom prilikom, Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Lokalna samouprava je podržala ovu manifestaciju kao pokrovitelj, dok su organizaciju preuzeli Ustanova "Centar za kulturu grada Bora" i sve borske srednje škole - Mašinsko-elektrotehnička, Gimnazija "Bora Stanković", Ekonomsko-trgovinska i Tehnička škola, kao i Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Vidovdan".

Ove škole, inače, pružaju različite obrazovne profile, omogućavajući mladim ljudima širok izbor i mogućnost da se usmere ka svojim interesovanjima i budućim karijerama, a uskoro će upisati i novu generaciju od skoro 500 učenika.

Maturski ples na platou ispred borskog Doma kulture okupio je veliki broj Borana, roditelje, prijatelje i rodbinu maturanata koji su i sami poželeli da na fotografijama ovekoveče ovaj događaj i mladima i na taj način stvore trajne uspomene na srednjoškolske dane.

Svečanost je upotpunjena koncertom popularnog izvođača Ace Pejovića koji je održan u Amfiteatru Doma kulture koji je okupio i brojne ljubitelje muzike ne samo iz Bora, već iz celog regiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!