MATURANTI, NE ULAZITE U FONTANE! JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" apeluje na sugrađane da budu odgovorni

S.V.

24. 05. 2023. u 17:19

NADLEŽNI iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" apeluju na maturante da ne ulaze u gradske fontane, iz bezbednosnih razloga i zbog štete koja nastaje na instalacijama vodoskoka u ovakvim situacijama. Na snimcima koji su poslednjih dana kružili društvenim mrežama, videli su se maturanti beogradskih srednjih škola kako slave završetak škole kupajući se u fonatnama, a jedan deo njih kupao se u vodoskoku nasred kružnog toka na Slaviji.

МАТУРАНТИ, НЕ УЛАЗИТЕ У ФОНТАНЕ!  ЈКП Београдски водовод и канализација апелује на суграђане да буду одговорни

Privatna arhiva

- U danima kad su visoke temperature, pojedini sugrađani se kupaju u fontanama a neretko puštaju i svoje kućne ljubimce da ulaze u vodu. Tada se može dogoditi oštećenje, fontana može da prestane da radi, ali i ljudi i životinje mogu da se povrede - podsećaju iz ovog gradskog preduzeća. - U svakoj fontani postoji čitav sistem instalacija, prskalica i mlaznica, ali i struje i osvetljenja.

Svaki ovaj deo može biti opasan i zato "Beogradski vodovod" poziva sugrađane da se ponašaju primereno i da ne ulaze u fontane. Neretko se dešava da fontane, zbog nesavesnih sugrađana, ostanu bez vode što ugrožava njihov rad i kvari pumpe. Oštećenja na instalacijama nastaju i kada se u vodu ubacuju deterdženti.

- Voda u fontanama nije protočna, dodaju joj se hemikalije kako što duže ostala čista i bistra - napominju nadležni. - Zbog svega navedenog, voda u fontanama nije za piće, niti kupanje. Sugrađani mogu da ugase žeđ na jednoj od 191 javne česme, a pored 42 fontane mogu da nađu utočište od vrućine, te ih molimo da budu odgovorni prema njima i poštuju javni prostor u kojem se nalaze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KRUG OKO SLONARE TRČI 150 MALIŠANA: U zoološkom vrtu na Kalemegdanu u subotu još jedan dečji maraton