GREJANJE NA KROVU 26 DOMOVA: Grad Novi Sad poboljšava energetsku efikasnost privatnih i javnih objekata

Z. GRUMIĆ

17. 10. 2022. u 08:30

AKCIJA za unapređivanje energetske efikasnosti stambenih objekata nastavlja se u Novom Sadu.

ГРЕЈАЊЕ НА КРОВУ 26 ДОМОВА: Град Нови Сад побољшава енергетску ефикасност приватних и јавних објеката

Podrška vredna ukupno 30 miliona dinara, Foto Z. G.

Tako je grad nedavno odobrio finansijsku podršku za 26 domaćinstava koja nameravaju da ugrade solarne panele radi proizvodnje električne energije za sopstvene potrebe.

Na javni poziv, koji je tim povodom u maju ove godine raspisala Gradska uprava za zaštitu životne sredine, bilo je pristiglo ukupno 107 prijava, a nakon obavljene propisane konkursne procedure izabrani su kandidati s najviše bodova.

- Iz Novog Sada je njih devetoro, po četvoro su iz Kaća i Veternika, iz Petrovaradina i Rumenke je po tri domaćinstva na konačnoj rang-listi, iz Sremske Kamenice dva, a jedno je iz Kovilja - navode u Gradskoj upravi.

Na tih 26 domaćinstava biće raspodeljeno ukupno 30 miliona dinara bespovratnih sredstava planiranih za tu namenu, kojima se sufanansira polovina ulaganja, a ostatak će sami da finansiraju.

U nastavku te velike akcije, koja se sprovodi na nivou Srbije, u Novom Sadu u toku je konkurs za zamenu stolarije i obnovu fasada po istom principu, za koji ukupni iznos subvencije iznosi 40 miliona dinara dok je za ugradnju odgovarajućih kotlova za unapređenje sistema grejanja predviđeno ukupno osam miliona dinara bespovratnih sredstava.

SAMI BIRAJU

NA osnovu javnog konkursa, izabrano je i sedam privrednih subjekata odnosno firmi koje će da obave posao ugradnje solarnih panela a građani su mogli da se odluče za ponuđača koji im je najpovoljniji.

Ilustracija V. N.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024