POMOĆ OSMACIMA: U Pirotu održan Sajam profesionalne orijentacije

V.Ć.

13. 05. 2022. u 15:31

PIROTSKA filijala NSZ organizovala je Sajam obrazovanja i profesionalne orijentacije za osmake koji će ove godine krenuti u prvi razred srednje škole.

ПОМОЋ ОСМАЦИМА: У Пироту одржан Сајам професионалне оријентације

Foto: V. Ć.

U sali „Kej“ svoju ponudu predstavilo je desetak srednjih škola iz celog okruga, ali i visokoškolske ustanove niškog Univerziteta, tako da je Sajam bio od pomoći i omogućio dragocene informacije i svršenim srednjoškolcima koji ove godine upisuju neki od fakulteta u ovom delu Srbije.

- Osmaci, ali i srednjoškolci mogu da vide i upoznaju se sa obrazovnim profilima koje nude škole i da im na taj način pomognu da konkurišu za konkretno zanimanje.Tu su i, informacije oko načina i uslova upisa konkretne škole ili fakulteta. Mislim da smo na ovaj način pomogli đacima i budućim akademskim građanima, ali i njihovim roditeljima, da se odluče za pravo zanimanje od kojeg će živeti - kaže Suzana Đorđević, direktorka pirotske Filijale NSZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum