VUČEVIĆ PONOSAN NA SRPSKU ATINU: Novi Sad je "multi-kulti" centar regiona (FOTO)

Novosti online

08. 02. 2022. u 12:57

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević danas je istakao da je ponosan što je Srpska Atina prepoznata kao "multi-kulti" centar regiona.

ВУЧЕВИЋ ПОНОСАН НА СРПСКУ АТИНУ: Нови Сад је мулти-култи центар региона (ФОТО)

N.Karlić

- Ponosan sam što je naš Novi Sad prepoznat kao "multi-kulti" centar regiona i kao grad koji pokazuje da su različitost i posebnost prednosti i da je zajednički život raznih nacija bez ijednog incidenta ne samo moguć, već da predstavlja pobedu svih nas koji u ovom divnom gradu živimo - napisao je Vučević na Instagramu.

On navodi da se upravo iz tih razloga finansira kompletna rekonstrukcija Mađarskog kulturnog centra "Petefi Šandor" sa oko 63 miliona dinara, i da će taj objekat postati reprezentativno mesto i centar kulturnog života naših mađarskih komšija.

- Odnosi Srba i Mađara su duboko ukorenjeni u istoriji i zajedničkoj tradiciji, prožeti su zajedničkim težnjama za boljim sutra, a upravo Novi Sad i njegovi sugrađani služe kao najbolji primer i dokaz šta sve možemo da učinimo zajedno - napisao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom Instagram profilu.

BONUS VIDEO: OVO JE VEĆ POSTALA TRADICIJA U NOVOM SADU - Festival svetla u Limanskom parku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju