POZITIVAN 21 UZORAK: Raste broj novozaraženih na teritoriji Kraljeva

G. ĆIROVIĆ

28. 12. 2021. u 12:42

I TREĆI dan zaredom na teritoriji Kraljeva evidentiran je dvocifren broj novozaraženih, a dobra vest je što u tom periodu nije bilo preminulih od posledica kovida-19.

ПОЗИТИВАН 21 УЗОРАК: Расте број новозаражених на територији Краљева

G.Šljivić

Od ukupno 432 uzorka nazofaringealnog brisa iz grada na Ibru, koliko je testirano tokom minula 24 sata, prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 21 osobe, devet više u odnosu na prethodni izveštaj.

Kako je prema podacima ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje saopšteno iz Gradske uprave, nije bilo preminulih kovid pacijenata sa teritorije Kraljeva, a od izbijanja epidemije zvanično su potvrđena 30.364 slučaja infekcije.

U OB “Studenica“ trenutno se leče 22 kovid bolesnika. Na Intenzivnoj nezi zbrinuto je osmoro, od kojih je jedan na respiratoru, petoro na neinvazivnoj ventilaciji i dvoje na „haj-flou“ režimu. Od prethodnog izveštaja, jedan je novoprimljeni pacijent, a dvoje je otpušteno sa bolničkog lečenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)