SAJAM NAUKE U OŠ "MILAN MIJALKOVIĆ": Prisustvovalo 17 učitelja iz inostranstva

Z. GLIGORIJEVIĆ

28. 10. 2021. u 13:52

OSNOVNA škola „Milan Mijalković“ u Jagodini već četiri dana domaćin je delegacije učitelja, koju čini 17 članova iz Engleske, Turske, Češke, Poljske i Španije, a danas je održan Sajam nauke.

САЈАМ НАУКЕ У ОШ МИЛАН МИЈАЛКОВИЋ: Присуствовало 17 учитеља из иностранства

Foto:Z.Gligorijević

OŠ “Milan Mijalković“ prepoznata je kao strateški partner programa Erazmus, najveće platforme Evropske unije, koja se bavi projektima mobilnosti i saradnje u oblasti obrazovanja.

- Gosti su imali priliku da uđu u naše učionice, da se upoznaju sa našim obrazovnim sistemom i specifičnim načinom rada u našoj školi, što ih je i privuklo da budu naši gosti. Impresionirani su radom i kreativnošću nastavnika, ali i znanjem učenika. Đaci su bili u prilici da gostima postavljaju pitanja, a najviše ih je zanimalo kako se školuju njihovi vršnjaci u zemljima iz kojih su došli gosti – ocenila je Vesna Milosavljević, direktorka OŠ “Milan Mijalković“.

Dijana Andrejić, profesorka engleskog jezika, dodala je da je ovaj projekat bitan jer pruža jedinstvenu priliku da uporede njihove i nastavne programe i sisteme u zemljama projektnih partnera.

- Saradnja je odlična. Učitelji su se potrudili da se osećamo prijatno. Srbija je divna zemlja – rekla je Hajdi Prajs, učiteljica iz Velike Britanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri